Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Монархија или Република?

rss

22.09.2016.

Удружење краљевина Србија предало је Скупштини Србије обавештење о покретању иницијативе за промену Устава Србије у устав краљевине Србије.

Монархија или Република?

“Ово је иницијатива за устав који ће успоставити онакву врсту државног уређења која ће омогућити да странке формирају извршну власт која влада, а народ мора да има коме да се жали, мора да има краља", рекао је Драган Павловић председник алексиначког Удружења краљевине Србије.

Такође је додао да ће прикупљање потписа грађана бити организовано широм Србије, а локално удружење ће наставити са хуманитарним акцијама у виду спортских такмичења, књижевних вечери и културних активности.

 

МОНАРХИЈА ИЛИ РЕПУБЛИКА?

- Враћањем монархистичког уређења Србија стаје у ред економски стабилних држава по угледу на савремено уређене монархије које спадају у најбогатије на свету.

- Све странке у Србији могу бити само на добитку. Краљ би као нестраначка личност био онај који уједињује све напредне идеје и помаже у међустраначким сукобима као помиритељ и посредник међу странкама у Скупштини. На овај начин долазимо до економски стабилне и јаке државе.

- Сваки избори за председника су веома скупи, често су и превремени. Увођењем монархистичког уређења избора за председника више не би било.

- Председник води државу и под притиском разних мањинских странака и финансијера предизборне кампање. На крају свог мандата никоме не одговара ако је државу војно, економски и политички уназадио.

- Када је монархистичко уређење у питању то није случај. Краљ се бори да свом престолонаследнику остави јаку државу.

- Сваки престолонаследник се од малих ногу учи да када дође време буде успешан владар што са председником није случај.

- После свог мандата сваки председник прима и даље председничку плату од које веома лепо живи његова породица.
Упитајте се колико смо председника имали до сада и колико су државу коштали њихови избори.
Ако Србија не постане краљевина, колико ћемо председника (малих краљева) и њихових породица издржавати?

- Све су странке до сада показале своје умеће владања. Резултат је поражавајући.

- Србија је до сада била кућа без домаћина. Време је да га добије.

У име наше деце и њихове будућности гласајмо за краљевину србију!

УДРУЖЕЊЕ КРАЉЕВИНА СРБИЈА - АЛЕКСИНАЦ

ПРЕДСЕДНИК ОО: Драган Павловић

Коментара: 3


# избори Александар Карађорђевић Драган Павловић монархија
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+7) (-4)

  Dubrovacki trubaduri i kretenizacija na kub! 25.09.2016.
  To je sad najjvaznije pitanje, pitanje svih pitanja, da se napecaju idioti kao sto su nekada davno se upecali sada sredovecni ljudi kad je bradata kamarila uz pomoc trabanata , sa Milosevicem na celu uz posredovanje stranog faktora razvalila Srbiju, sada ojadjenu, osakacenu isparcelizovanu, gde se Nemacke Turske i ostalle zastave hm prijatelja Srbije pokraj praznih kasarni vijore ponosno.... jos samo nedostaje da se uspostavi MONARHIJA, koja je inace zacrtana , na grbu Srbije poodavno je Grb.., i da nam granice konacno budu kod Drazevca ...bez Kralja ne valja, tad dolaze investitori, tada ce nam konacno svanuti ...tako je.... i dalje ima imbecila kojima prodaju maglu a Srbija u razvalinama.

 • (+6) (-5)

  Misha 27.09.2016.
  Nije rec o Apsolutistickoj nego ustavnoj i parlamentarnoj monarhiji za kakvu je dokazano da je odlicno resenje,narocito za nasu drzavu u trenutnom stanju. Imamo UK,Holandiju,Dansku,neke od skandinavskih zemalja su monarhije...i nije im nesto lose.. podrzavam ideju

 • (+5) (-1)

  Swaner 29.09.2016.
  Не постоји земља на свету која је остала без Монархије, на овај или онај начин, па да је исту вратила после. Једно је континуитет али ниједна није вратила Монархију након останка без исте.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима