Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Monarhija ili Republika?

rss

22.09.2016.

Udruženje kraljevina Srbija predalo je Skupštini Srbije obaveštenje o pokretanju inicijative za promenu Ustava Srbije u ustav kraljevine Srbije.

Monarhija ili Republika?

“Ovo je inicijativa za ustav koji će uspostaviti onakvu vrstu državnog uređenja koja će omogućiti da stranke formiraju izvršnu vlast koja vlada, a narod mora da ima kome da se žali, mora da ima kralja", rekao je Dragan Pavlović predsednik aleksinačkog Udruženja kraljevine Srbije.

Takođe je dodao da će prikupljanje potpisa građana biti organizovano širom Srbije, a lokalno udruženje će nastaviti sa humanitarnim akcijama u vidu sportskih takmičenja, književnih večeri i kulturnih aktivnosti.

 

MONARHIJA ILI REPUBLIKA?

- Vraćanjem monarhističkog uređenja Srbija staje u red ekonomski stabilnih država po ugledu na savremeno uređene monarhije koje spadaju u najbogatije na svetu.

- Sve stranke u Srbiji mogu biti samo na dobitku. Kralj bi kao nestranačka ličnost bio onaj koji ujedinjuje sve napredne ideje i pomaže u međustranačkim sukobima kao pomiritelj i posrednik među strankama u Skupštini. Na ovaj način dolazimo do ekonomski stabilne i jake države.

- Svaki izbori za predsednika su veoma skupi, često su i prevremeni. Uvođenjem monarhističkog uređenja izbora za predsednika više ne bi bilo.

- Predsednik vodi državu i pod pritiskom raznih manjinskih stranaka i finansijera predizborne kampanje. Na kraju svog mandata nikome ne odgovara ako je državu vojno, ekonomski i politički unazadio.

- Kada je monarhističko uređenje u pitanju to nije slučaj. Kralj se bori da svom prestolonasledniku ostavi jaku državu.

- Svaki prestolonaslednik se od malih nogu uči da kada dođe vreme bude uspešan vladar što sa predsednikom nije slučaj.

- Posle svog mandata svaki predsednik prima i dalje predsedničku platu od koje veoma lepo živi njegova porodica.
Upitajte se koliko smo predsednika imali do sada i koliko su državu koštali njihovi izbori.
Ako Srbija ne postane kraljevina, koliko ćemo predsednika (malih kraljeva) i njihovih porodica izdržavati?

- Sve su stranke do sada pokazale svoje umeće vladanja. Rezultat je poražavajući.

- Srbija je do sada bila kuća bez domaćina. Vreme je da ga dobije.

U ime naše dece i njihove budućnosti glasajmo za kraljevinu srbiju!

UDRUŽENjE KRALjEVINA SRBIJA - ALEKSINAC

PREDSEDNIK OO: Dragan Pavlović

Komentara: 3


# izbori Aleksandar Karađorđević Dragan Pavlović monarhija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+7) (-4)

  Dubrovacki trubaduri i kretenizacija na kub! 25.09.2016.
  To je sad najjvaznije pitanje, pitanje svih pitanja, da se napecaju idioti kao sto su nekada davno se upecali sada sredovecni ljudi kad je bradata kamarila uz pomoc trabanata , sa Milosevicem na celu uz posredovanje stranog faktora razvalila Srbiju, sada ojadjenu, osakacenu isparcelizovanu, gde se Nemacke Turske i ostalle zastave hm prijatelja Srbije pokraj praznih kasarni vijore ponosno.... jos samo nedostaje da se uspostavi MONARHIJA, koja je inace zacrtana , na grbu Srbije poodavno je Grb.., i da nam granice konacno budu kod Drazevca ...bez Kralja ne valja, tad dolaze investitori, tada ce nam konacno svanuti ...tako je.... i dalje ima imbecila kojima prodaju maglu a Srbija u razvalinama.

 • (+6) (-5)

  Misha 27.09.2016.
  Nije rec o Apsolutistickoj nego ustavnoj i parlamentarnoj monarhiji za kakvu je dokazano da je odlicno resenje,narocito za nasu drzavu u trenutnom stanju. Imamo UK,Holandiju,Dansku,neke od skandinavskih zemalja su monarhije...i nije im nesto lose.. podrzavam ideju

 • (+5) (-1)

  Swaner 29.09.2016.
  Ne postoji zemlja na svetu koja je ostala bez Monarhije, na ovaj ili onaj način, pa da je istu vratila posle. Jedno je kontinuitet ali nijedna nije vratila Monarhiju nakon ostanka bez iste.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima