Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Удружење Краљевина Србија у Алексинцу

rss

27.05.2016.

28. новембра 2015. одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Алексинац Удружења Краљевина Србија.

Удружење Краљевина Србија у Алексинцу

За председника новоосновваног одбора је, једногласном одлуком присутних, изабран г. Драган Павловић, књижевник, а остали функционери су: г. Мирослав Здравковић, потпредседник, г-ђа Марија Петровић, потпредседник, и г-ђа Михаела Голубовић, секретар.

Након избора, председник ОО Алексинац је изнео планове за будући рад одбора.

Удружење Краљевина Србија је најмасовнија невладина организација у земљи и расејању. Под директним је патронатом Њ.К.В. Александра Карађорђевића.

Основала га је група студената Београдског универзитета 2008. године. Тада је носило назив Краљева омладина. Временом, чланство се увећавало, углавном студентима, који и сада чине окосницу удружења.

Од јануара 2010. године ово удружење почиње да делује под називом - Удружење Краљевина Србија.

Престолонаследник Александар Карађорђевић и принцеза Катарина непрестално прикупљају новац на донаторским скуповима и улажу га у србију тамо где је најпотребније. Тако су обновљене многе школе, сазидане цркве, опремљене болнице, донирана санитетска возила, одношена хуманитарна помоћ србима на косову и метохији. у нашој општини су донирали асвалтирање пута до кулине. учинили су многа добра и хумана дела и још их чине.

Ми смо као о.о. удружења Краљевина Србија поштујући статут удружења организовали културне догађаје. Организовали смо поетско родољубиво вече са учешћем историчара, који је присутне детаљно упознао са до сада мање познатим чињеницама о боју на Колубари. У плану су радови на уређењу шуматовца и хуманитарне акције.

После доношења декларације 27. марта ове године, своје активности ћемо усмерити према њеном спровођењу, а то је повратак уставно парламентарне монархије у Србији.

Прошле су бурне деведесете. Са оптимизмом смо дочекали долазак нових политичара који су нам обећали бољу будућност. Свака нова влада је била све гора. Извршене су приватизације и многе су фабрике отишле у старо гвожђе. Продато је свешто је могло да се прода. Радници су остали без посла. Пре избора све странке су биле слаткоречиве док нису дошле на власт. У међувремену, ми обични људи финансијски смо тонули све дубље. Сада је дошло време да нам пензионери школују децу. Млади су без посла. Чему да се надамо у будућности?

Србију треба крунисати. Од 10 најбогатијих држава на свету 7 су парламентарне монархије. Међу њима су: Норвешка, Шведска, Велика Британија, Данска, Аустралија, Канада, Јапан...

Треба посебно нагласити и да је наш Престолонаследник Александар Карађорђевић у изузетно добрим односима и са Владимиром Путином, који му је обећао сву могућу помоћ за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Нашој земљи јепотребан краљ као фактор стабилности, који је неутралан, политички неопредељен и независан од било каквих центара моћи у земљи. краљ своју функцију не дугује никоме. То не можемо рећи за функцију председника.

Председник за свој положај дугује странкама, коалиционим партнерима и финансијерима из предизборних кампања. то утиче на ефикасност институције председника и на појаву честих политичких нестабилности. Тато се дешава да нашу земљу заобилазе многи моћни и озбиљни инвеститори.

Успостављањем институције краља више не би било председничких избора који се веома често дешавају и пре истекамандата председника. Трошкови избора падају на плећа ионако осиромашеног народа. Овако би се та средства сачувала и употребила би се у корисније сврхе за добробит свих нас.

Мало грађана зна да се у републици поред актуелног председника из буџета издржавају и сви бивши председници са својим породицама. Све ово чини институцију краља 3 пута јефтинијом од институције председника.

Уз све наведено, сматрамо да је успостављање монархије у србији једино решење да Србија добије здрав темељ на коме би се изградила модерна, економски стабилна и просперитетна држава !

Тешки су ово дани за србију, црни, можда најцрњи. Зато, сетимо се наших предака када на своје чело поставише Вожда Карађорђа и смело кренуше за њим.

Зато вас позивам и молим да добро размислите о свему овоме што сам написао. крајње је време да се покренемо и изборимо за будућност наше деце. Зато нам се придружите.

Број наших чланова се непрестално увећава. Изборимо се заједно за нашу и будућност наше деце.

Председник ОО Удружења Краљевина Србија - Алексинац
Драган Павловић
тел. 065-878-2011

Коментара: 3


# Александар Карађорђевић хуманитарна помоћ удружења грађана Мирослав Здравковић Марија Петровић Краљевина Србија удр. Драган Павловић монархија Михаела Голубовић Велика Британија
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+17) (-5)

  Swaner 27.05.2016.
  Doticnog gospodina treba privesti na informativni razgovor jer se lazno predstavlja kao prestolonaslednik.
  Srbija je ustavom definisana kao Republika i kao takva ne moze imati prestolonaslednika, princa , kneza.....nista.
  Dosuse on jeste prestolonaslednik britanske krune, tamo negde 265 po redu ali ok. Neka ide tamo i tako se predstavlja a nas neka zaobidje sa tim titulama.

 • (+11) (-5)

  Swaner 27.05.2016.
  Kazete od 10 najbogatijih 7 su parlamentarne monarhije. Tacno ali nijedna nije prestala da bude Monarhija, iz ovih ili onih razloga, pa da se vratila na ta tip uredjenja. Takva drzava ne postoji na svetu.
  U stvari u Spaniji je bila situacija kada je Franko dosao na vlast suspendovao je Monarhiju dok je on ziv i to je zakonom bilo tako uredjeno dase nakon njegove smrti kraljevska porodica vrati na tron.

 • (+4) (-4)

  Dragan Pavlovic 29.07.2017.
  Monarhija je kod nas silom ukinuta a ne voljom naroda. Treba dobro upoznati svoju istoriju da bi ste pričali o tome.Republika koja nam je došla na krilima Crvene armije ništa nam dobrog nije donela. Srbima je u to vreme komunizam bio stran zato su masovno bili za JVO. Da bi smirio Srbiju Tito je formirao OZN-u, zato sada širom Srbije imamo masovne grobnice civila koji nisu bili za komunizam. Svaki grad ima svoju masovnu grobnicu pa i Aleksinac.Da bi oslabeo Srbiju Tito je njene mladiće nepotrebno poslao na Sremski front, Crvena armija je i onako bila u naletu ali trebalo je uništiti Srpsku mladost.Posle rata je podeljena na tri dela što nije slučaj ni sa jednom Republikom u kojima su takođe postojale nacionalne manjine.Posedujem dokument koji potvrđuje Titovu nameru kada je sa Kardeljem razgovarao sa Staljinom da će neposlušnoj Srbiji oduzeti Kosovo i pripojiti ga Albaniji. Taj dokument može lako biti dostupan i vama. Ne iznose se u javnost tek tako neke informacije. Zato dobro proučite materiju. Da nije bilo JV u Otadžbini Srbi ne bi opstali u Bosni i Krajini jer su im oni bili jedini zaštitnici čak i od komunista koji su često sarađivali sa ustašama. To je veoma obimna materija za proučavanje. Za početak uputiću vas na Nemačke dokumente gde piše gde, kad i sa kim su se borili. Postoje i drugi dokumenti koje nije pisao Dedijer. Za ovakvu raspravu morate biti pripremljeni i dobro razumeti pojam Savremene Parlamentarne monarhije. Mi ne želimo ništa na silu. Ovo je studentski pokret. Oni svoju budućnost vide u Srbiji i da u njoj mogu dostojanstveno da žive kao i svi njeni građani. Svaki predsednik prima predsedničku platu i kada više nije predsednik. Po potrebi vozi se u blindiranom automobilu i ima policijsku zaštitu.Koliko smo predsednika do sada imali? Koliko će ih još biti ?Koliko od njih će imati kupljene diplome? Sve su to mali kraljevi.Budući vladar se u Modernij Parlamentarnoj Monarhiji školuje i uči kako se vlada i zna tri strana jezika.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима