Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Удружење Краљевина Србија у Алексинцу

rss

27.05.2016.

28. новембра 2015. одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Алексинац Удружења Краљевина Србија.

Удружење Краљевина Србија у Алексинцу

За председника новоосновваног одбора је, једногласном одлуком присутних, изабран г. Драган Павловић, књижевник, а остали функционери су: г. Мирослав Здравковић, потпредседник, г-ђа Марија Петровић, потпредседник, и г-ђа Михаела Голубовић, секретар.

Након избора, председник ОО Алексинац је изнео планове за будући рад одбора.

Удружење Краљевина Србија је најмасовнија невладина организација у земљи и расејању. Под директним је патронатом Њ.К.В. Александра Карађорђевића.

Основала га је група студената Београдског универзитета 2008. године. Тада је носило назив Краљева омладина. Временом, чланство се увећавало, углавном студентима, који и сада чине окосницу удружења.

Од јануара 2010. године ово удружење почиње да делује под називом - Удружење Краљевина Србија.

Престолонаследник Александар Карађорђевић и принцеза Катарина непрестално прикупљају новац на донаторским скуповима и улажу га у србију тамо где је најпотребније. Тако су обновљене многе школе, сазидане цркве, опремљене болнице, донирана санитетска возила, одношена хуманитарна помоћ србима на косову и метохији. у нашој општини су донирали асвалтирање пута до кулине. учинили су многа добра и хумана дела и још их чине.

Ми смо као о.о. удружења Краљевина Србија поштујући статут удружења организовали културне догађаје. Организовали смо поетско родољубиво вече са учешћем историчара, који је присутне детаљно упознао са до сада мање познатим чињеницама о боју на Колубари. У плану су радови на уређењу шуматовца и хуманитарне акције.

После доношења декларације 27. марта ове године, своје активности ћемо усмерити према њеном спровођењу, а то је повратак уставно парламентарне монархије у Србији.

Прошле су бурне деведесете. Са оптимизмом смо дочекали долазак нових политичара који су нам обећали бољу будућност. Свака нова влада је била све гора. Извршене су приватизације и многе су фабрике отишле у старо гвожђе. Продато је свешто је могло да се прода. Радници су остали без посла. Пре избора све странке су биле слаткоречиве док нису дошле на власт. У међувремену, ми обични људи финансијски смо тонули све дубље. Сада је дошло време да нам пензионери школују децу. Млади су без посла. Чему да се надамо у будућности?

Србију треба крунисати. Од 10 најбогатијих држава на свету 7 су парламентарне монархије. Међу њима су: Норвешка, Шведска, Велика Британија, Данска, Аустралија, Канада, Јапан...

Треба посебно нагласити и да је наш Престолонаследник Александар Карађорђевић у изузетно добрим односима и са Владимиром Путином, који му је обећао сву могућу помоћ за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Нашој земљи јепотребан краљ као фактор стабилности, који је неутралан, политички неопредељен и независан од било каквих центара моћи у земљи. краљ своју функцију не дугује никоме. То не можемо рећи за функцију председника.

Председник за свој положај дугује странкама, коалиционим партнерима и финансијерима из предизборних кампања. то утиче на ефикасност институције председника и на појаву честих политичких нестабилности. Тато се дешава да нашу земљу заобилазе многи моћни и озбиљни инвеститори.

Успостављањем институције краља више не би било председничких избора који се веома често дешавају и пре истекамандата председника. Трошкови избора падају на плећа ионако осиромашеног народа. Овако би се та средства сачувала и употребила би се у корисније сврхе за добробит свих нас.

Мало грађана зна да се у републици поред актуелног председника из буџета издржавају и сви бивши председници са својим породицама. Све ово чини институцију краља 3 пута јефтинијом од институције председника.

Уз све наведено, сматрамо да је успостављање монархије у србији једино решење да Србија добије здрав темељ на коме би се изградила модерна, економски стабилна и просперитетна држава !

Тешки су ово дани за србију, црни, можда најцрњи. Зато, сетимо се наших предака када на своје чело поставише Вожда Карађорђа и смело кренуше за њим.

Зато вас позивам и молим да добро размислите о свему овоме што сам написао. крајње је време да се покренемо и изборимо за будућност наше деце. Зато нам се придружите.

Број наших чланова се непрестално увећава. Изборимо се заједно за нашу и будућност наше деце.

Председник ОО Удружења Краљевина Србија - Алексинац
Драган Павловић
тел. 065-878-2011


# Александар Карађорђевић хуманитарна помоћ удружења грађана Мирослав Здравковић Марија Петровић Краљевина Србија удр. Драган Павловић монархија Михаела Голубовић Велика Британија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима