Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova

rss

30.06.2015.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom u 2015. godini.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu, a u cilju radnog angažovanja teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Kroz sprovođenje javnog rada radno se angažuju nezaposlena lica/nezaposlene osobe sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe. Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.

Poslodavca - izvođača javnog rada određuje Nacionalna služba na osnovu javnog konkursa. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je tri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Javni radovi mogu biti sprovedeni u sledećim oblastima: socijalna i humanitarna delatnost, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, kao i održavanje i zaštita životne sredine i prirode.

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge i udruženja.

Sve uslove konkursa, kao i prijavu možete pronaći na sajtu Opštine Aleksinac www.aleksinac.org, a rok je do 20.07.2015. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, putem Pozivnog centra Nacionalne službe: 0800/300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

 

Komentara: 1


# nezaposlenost zapošljavanje javna preduzeća radovi NSZ (tržište rada) zaštita životne sredine
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-0)

    sizif 30.06.2015.
    plata za javne radove je :
    15.000 din plus 1.500 din za prevoz.
    SRAMOTA!!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima