Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

И полицајци у штрајку

rss

27.01.2011.

Обавештење грађанима Алексинца о ступању у штрајк запослених у Полицијској Станици Алексинац

И полицајци у штрајку

У складу са одлуком скупштине независног синдиката полиције да се на територији Републике Србије у свим организационим јединицама МУП-а ступи у штрајк дана 03.02.2011.године у 07,00 часова, сви запослени у ПС Алексинац ступиће у штрајк наведеног дана.

Моле се грађани да имају разумевања за овај гест запослених, посебно на управним пословима ( личне карте, путне исправе, возачке дозволе и регистрација возила) јер ће све службе радити у режиму законског минимума-30% до испуњења захтева.

Руководство Синдикалне групе Алексинац

---

Независни синдикат полиције најавио је да ће фебруара ступити у штрајк уколико запосленима у МУП-у не буду повећане за 40 одсто.

Синдикат је затражио и измене Закона о полицији, које би омогућиле примену одредби општих радно-правних прописа, пре свега Колективног уговора. Они су затражили и да се полицијским службеницима најкасније до 15. фебруара обезбеде нове зимске униформе, а до 1. маја летње.

Одлука о штрају је, како се наводи, донета је пошто Министатрство и Влада Србије нису испоштовали постигнуте договоре и испунили раније дата обећања.

И председник новосадске Синдикалне групе Синдиката српске полиције (ССП) Ненад Љубишић најавио је могућност штрајка чувара реда због неиспуњених обећања ресорног министарства и Владе Србије.

"Штрајк није одржан минуле јесени пошто су нам премијер и највиши функционери Министарства унутрашњих послова чврсто обећали побољшање нашег материјалног положаја и потписивање колективног уговора, али је мало од тога и учињено", казао је Љубишић.

Према његовим речима, синдикат полиције тражи веће плате, исплату топлог оброка, регреса, прековременог и рада за време државних празника, као и склапање колективног уговора који би донео већу сигирност запосленима.

"ССП ће за остваривање својих циљева користити сва законом дозвољена средства, па и штрајк као најјаче оружје у синдикалној борби. Жеља нам је, међутим, да све конфликте решавамо на миран начин, дијалогом", рекао је Љубишић.

Коментара: 1


# полиција синдикат штрајк
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    djoka 25.02.2011.
    GLUPI MILICAJCI OCE PARE haha ,a zasta


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима