Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Полиција наставља штрајк

rss

20.12.2011. Независни синдикат полиције

Независни синдикат полиције одбацио је јуче став министра унутрашњих послова Ивице Дачића да нема разлога за штрајк, наводећи да ће обустава рада чланова тог синдиката бити настављена док Влада Србије не потврди да су обезбеђена средства за побољшање материјалног положаја полицајаца.

Полиција наставља штрајк

Председник штрајкачког одбора тог репрезентативног синдиката Дејан Ђукић рекао је да ће се о прекиду штрајка, који је почео 12. децембра, размишљати када Влада Србије буде усвојила буџет и потврдила да су одобрена средства која је МУП тржио. Ђукић је у изјави Тањугу поновио да проблем у решавању основних штрајкачких захтева - исплати дуговања и примени посебног колективног уговора - није у ресорном министру, већ у министарству финансија, односно Влади Србије.

Ђукић је додао да је на данашњем састанку НСП донета одлука о радикализацији штрајка, тако да се неће обављати регистрација возила јавних и комуналних предузећа. Дачић је раније данас поновио да у овом тренутку више нема разлога за штрајк полиције, с обзиром да ће од 1. јануара бити примењиван посебан колективни уговор и да је буџетом за наредну годину планирано више средстава за МУП.

Посебан колективни уговор, додао је он, добар је начин за системско решење проблема које подразумева да права припадника полиције буду изједначена са правима осталих запослених у Србији. Чланови Независног синдиката полиције у штрајку су од 12. децембра, уз поштовање минимума процеса рада, јер траже бољи материјални положаја радника Министарства унутрашњих послова и полиције.

Основни штрајкачки захтеви су исплата заосталих путних трошкова и дневница, као и јубиларних награда, и стриктна примена посебног колективног уговора за полицијске службенике.


# буџет полиција синдикат штрајк
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима