Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

I policajci u štrajku

rss

27.01.2011.

Obaveštenje građanima Aleksinca o stupanju u štrajk zaposlenih u Policijskoj Stanici Aleksinac

I policajci u štrajku

U skladu sa odlukom skupštine nezavisnog sindikata policije da se na teritoriji Republike Srbije u svim organizacionim jedinicama MUP-a stupi u štrajk dana 03.02.2011.godine u 07,00 časova, svi zaposleni u PS Aleksinac stupiće u štrajk navedenog dana.

Mole se građani da imaju razumevanja za ovaj gest zaposlenih, posebno na upravnim poslovima ( lične karte, putne isprave, vozačke dozvole i registracija vozila) jer će sve službe raditi u režimu zakonskog minimuma-30% do ispunjenja zahteva.

Rukovodstvo Sindikalne grupe Aleksinac

---

Nezavisni sindikat policije najavio je da će februara stupiti u štrajk ukoliko zaposlenima u MUP-u ne budu povećane za 40 odsto.

Sindikat je zatražio i izmene Zakona o policiji, koje bi omogućile primenu odredbi opštih radno-pravnih propisa, pre svega Kolektivnog ugovora. Oni su zatražili i da se policijskim službenicima najkasnije do 15. februara obezbede nove zimske uniforme, a do 1. maja letnje.

Odluka o štraju je, kako se navodi, doneta je pošto Ministatrstvo i Vlada Srbije nisu ispoštovali postignute dogovore i ispunili ranije data obećanja.

I predsednik novosadske Sindikalne grupe Sindikata srpske policije (SSP) Nenad Ljubišić najavio je mogućnost štrajka čuvara reda zbog neispunjenih obećanja resornog ministarstva i Vlade Srbije.

"Štrajk nije održan minule jeseni pošto su nam premijer i najviši funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova čvrsto obećali poboljšanje našeg materijalnog položaja i potpisivanje kolektivnog ugovora, ali je malo od toga i učinjeno", kazao je Ljubišić.

Prema njegovim rečima, sindikat policije traži veće plate, isplatu toplog obroka, regresa, prekovremenog i rada za vreme državnih praznika, kao i sklapanje kolektivnog ugovora koji bi doneo veću sigirnost zaposlenima.

"SSP će za ostvarivanje svojih ciljeva koristiti sva zakonom dozvoljena sredstva, pa i štrajk kao najjače oružje u sindikalnoj borbi. Želja nam je, međutim, da sve konflikte rešavamo na miran način, dijalogom", rekao je Ljubišić.

Komentara: 1


# policija sindikat štrajk
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    djoka 25.02.2011.
    GLUPI MILICAJCI OCE PARE haha ,a zasta


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima