Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Добротворни догађај поводом Светског дан деце оболеле од рака

rss

09.02.2016.

У понедељак, 15. фебруара 2016. године, обележава се Светски дан деце оболеле од рака.

Добротворни догађај поводом Светског дан деце оболеле од рака

Тим поводом, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР организује добротворни догађај у Алексинцу у периоду од 12 до 14 часова, у канцеларији Отиса у главној улици. У оквиру акције предвиђено је и прикупљање добротворних прилога намењених изградњи дечје хематолошке клинике у Нишу. Акција се организује уз покровитељство Министарства здравља, Министарства просвете, организације НУРДОР, Отиса из Алексинца и СО Алексинац.

"Користимо прилику да позовемо све наше суграђане да 15. фебруара присуствују акцији и донирају онолико новца колико су у могућности, јер ће свака донација бити од помоћи. Потребно је само бити свестан да наш активизам и ентузијазам може успети само ако смо сложни, добронамерни и активни. Сигуран сам да знате бар један пример породице о којој сте читали, и која је имала дете са озбиљним здравственим проблемима. На хематоонколошкој клиници у Нишу, сваког дана се лече управо ти малишани, којима је осим терапије и подршке родитеља потребан и леп смештај, поготову ако се зна да се терапија понекад спроводи у болничким условима и пар месеци." поручују организатори.

"Човек чије дете је имало тај проблем, је човек кога дуго познајем, али нисам знао да му је дете било болесно. Када смо сели и поразговарали сазнао сам неколико лепих вести. Наиме, ако се онколошко обољење на време открије, могуће га је потпуно излечити. Друга ствар је такође лепа, на клиници у Нишу, раде лекари и медицинске сестре на хематоонколошком одељењу које су искрено предане послу, пацијентима и родитељима. Помозимо им баш на тај дан Светски дан деце оболеле од рака. Дођите 15. фебруара од 12 до 14 ч. испред Отиса у главној улици." поручује један од организатора овог догађаја.


# ОТИС канцер НУРДОР СО Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима