Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dobrotvorni događaj povodom Svetskog dan dece obolele od raka

rss

09.02.2016.

U ponedeljak, 15. februara 2016. godine, obeležava se Svetski dan dece obolele od raka.

Dobrotvorni događaj povodom Svetskog dan dece obolele od raka

Tim povodom, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizuje dobrotvorni događaj u Aleksincu u periodu od 12 do 14 časova, u kancelariji Otisa u glavnoj ulici. U okviru akcije predviđeno je i prikupljanje dobrotvornih priloga namenjenih izgradnji dečje hematološke klinike u Nišu. Akcija se organizuje uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, organizacije NURDOR, Otisa iz Aleksinca i SO Aleksinac.

"Koristimo priliku da pozovemo sve naše sugrađane da 15. februara prisustvuju akciji i doniraju onoliko novca koliko su u mogućnosti, jer će svaka donacija biti od pomoći. Potrebno je samo biti svestan da naš aktivizam i entuzijazam može uspeti samo ako smo složni, dobronamerni i aktivni. Siguran sam da znate bar jedan primer porodice o kojoj ste čitali, i koja je imala dete sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Na hematoonkološkoj klinici u Nišu, svakog dana se leče upravo ti mališani, kojima je osim terapije i podrške roditelja potreban i lep smeštaj, pogotovu ako se zna da se terapija ponekad sprovodi u bolničkim uslovima i par meseci." poručuju organizatori.

"Čovek čije dete je imalo taj problem, je čovek koga dugo poznajem, ali nisam znao da mu je dete bilo bolesno. Kada smo seli i porazgovarali saznao sam nekoliko lepih vesti. Naime, ako se onkološko oboljenje na vreme otkrije, moguće ga je potpuno izlečiti. Druga stvar je takođe lepa, na klinici u Nišu, rade lekari i medicinske sestre na hematoonkološkom odeljenju koje su iskreno predane poslu, pacijentima i roditeljima. Pomozimo im baš na taj dan Svetski dan dece obolele od raka. Dođite 15. februara od 12 do 14 č. ispred Otisa u glavnoj ulici." poručuje jedan od organizatora ovog događaja.


# OTIS kancer NURDOR SO Aleksinac
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima