Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tango pod Leskovikom

rss

28.08.2017.

Posle Beograda i Novog Sada, Aleksinac je treći grad u Srbiji koji je imao priliku da bude domaćin jednog tango događaja, internacionalnog karaktera, a u trajanju od 4 dana.

Tango pod Leskovikom

Ljubitelji tanga, iz raznih gradova u Srbiji kao i država u okruženju, su bili smešteni u Domu Lipovac, gde su mogli da uživaju u zvucima tanga i plesu do ranih jutarnjih sati.

- Gosti su bili oduševljeni ljubaznošću domaćina i meštana Lipovca, pa su uživali u poseti lokalnom manastiru i crkvama na teritoriji Aleksinca, odlično pripremljenoj hrani kuvara Doma Lipovac, kao i šetnji po okolini. Imali su prilike da posete radionicu lokalnog kovača i seoski mlin, uživali u prirodi i plesu, kaže organizator događaja Saša Stamenković.

Za muziku su bili zaduženi DJ Ceki i DJ Shone T, koji su odabirom tango muzike „terali“ plesače da se, posle svih dnevnih aktivnosti, prepuste čarima ovog divnog plesa.

U razgovoru sa učesnicima ovog festivala, čuli smo da su rešeni da ponove dolazak u naše krajeve.

Organizatori događaja se zahvaljuju igumaniji manastira Lipovac, majci Serafimi, svešteniku crkve u Gornjem Adrovcu, Aleksandru Lukiću i bivšem svešteniku crkve, Miomiru Jeftiću.

Podršku događaju je pružio OTIS Aleksinac, Društvo pčelara Aleksinac, kao i Herba market iz Niša.

Komentara: 0


# OTIS Lipovac ples Saša Stamenković tango
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima