Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nis tango festivalito: Što južnije to razigranije

rss

24.05.2018.

U petak počinje "Nis tango festivalito", prvi međunarodni plesni tango festival u Niškom regionu

Nis tango festivalito: Što južnije to razigranije

Po prvi put, na jugu Srbije će biti organizovan veliki, međunarodni tango događaj pod nazivom "Nis tango festivalito" koji bi trebalo da okupi ljubitelje ovog plesa iz čitave Srbije, država iz okruženja, pa čak i iz Amerike i Izraela.

Reč je o događaju koji će od 25. do 27. maja biti organizovan u Nišu, u Domu oficira, gde će se plesati gotovo celog dana, do kasno u noć.

Program, inače, obuhvata časove plesa, milonge i koncerte orkestra Solisti Di Sud i mladog Lamprosa Gonzalesa, već odavno poznatog nišlijama sa gradskih trgova. Pored toga, za ovaj događaj vezuju se i imena Rafaela Ramireza, poznatog tangerosa koji je ples usavršavao u Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Japanu, zatim, jednog od najpoznatijih plesnih parova na Balkanu - Jelene Minić i Miloša Miloradovića, kao i nekoliko DJ-eva, dobro poznatih u plesnim tango krugovima.

Organizator događaja je Saša Stamenković iz Aleksinca, koji već godinu dana pokušava da na jug Srbije "dovede" argentinski tango i okupi plesače oko ideje da ovaj ples treba promovisati na svakom mestu i u svim gradovima, a ne samo u metropolama. U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je prošle godine, u njegovoj organizaciji, u Lipovcu kod Aleksinca uspešno održan trodnevni plesni događaj pod nazivom "Tango in the woods" (tango u šumi) i da se, za kraj avgusta, na istom mestu ove godine priprema još jedan, a sve sa ciljem da događaj postane tradicionalan.

Inače, kada je reč o aktuelnom događaju, Niš tango festivalitu, treba pomenuti i to da je podršku organizaciji i događaju dao veći broj pojedinaca i institucija, a među njima Kancelarija za mlade grada Niša, Studentski kulturni centar Niš, Ustanova za odmor i rekreaciju dece Lipovac, Organizacija za turizam i sport opštine Aleksinac, Centar za kulturu Aleksinac, Agencija za obezbeđenje NIFON, od medija - Televizija Kopernikus, portal Aleksinac Net i Južna Srbija Info, i mnogi drugi.

Za dodatne informacije i, ukoliko među posetiocima našeg portala ima zainteresovanih za učešće na ovom događaju, evo linka ka sajtu na kome je sve precizno objašnjeno: https://www.nistangofestival.com/

Komentara: 0


# Niš festival Aleksinac.Net Južna Srbija Kancelarija za mlade Saša Stamenković tango
@aleksinacnet @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima