Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U korak sa svetskim plesačem, Huliom Marinjom

rss

19.11.2017.

Jug Srbije je, ovih dana, po ko zna koji put u tekućoj godini domaćin tango događaja.

U korak sa svetskim plesačem, Huliom Marinjom

Ovoga puta, u Nišu je, od 17. do 19. novembra organizovan Tango seminar sa maestrom Huliom Marinjom (Julio Mariño) kome se, tokom proputovanja po Evropi, ukazala prilika da pažnju posveti i tango plesačima sa ovih prostora.

Koliko je poznato, ovo je prvi put da Niš ugosti tango plesača ovakvog ranga. Hulio Marinjo je kao 15-godišnji dečak počeo da se bavi tangom, a 1996.god. dobija stipendiju Argentinske Vlade za učenje tanga sa najpoznatijim starim tango milongero učiteljima iz Argentine, organizovanu radi očuvanja tango znanja i tradicije za generacije koje dolaze. Učesnik je Tango Mundijala – svetskog prvenstva u tangu. Od 2008. godine Hulio Marinjo svake godine provodi po šest meseci u Evropi i SAD držeći tango seminare.

U Beogradu je gostovao već četiri puta. Njegovi seminari su tako organizovani da imaju ’’upotrebnu’’ vrednost, a znanje sa njih može se upotrebiti već na prvoj narednoj milongi (plesnom događaju).

Organizaciju ovog događaja potpisuju Plesni klub "SWING" Niš, Plesno - kreativni studio "Avangarda", Leskovac, "Danza Maligna" Niš, a pre svih Saša Stamenković, tango plesač iz Aleksinca, koji je sve ovo povezao u jednu lepu priču koja je, kako saznajemo, samo uvod za spektakl koji bi mogao da se održi u maju naredne godine u ovom gradu.

Seminar je, inače, potpomogao i grad Niš, a posebna zahvalnost ide Zoranu Radenkoviću, pomoćniku gradonačelnika za turizam i komunikacije koji je plesačima obezbedio prostor za održavanje seminara - Galeriju savremene likovne umetnosti.

Južna Srbija Info


# Aleksinac Niš Žitkovac Južna Srbija Leskovac ples Saša Stamenković tango Argentina Zoran Radenković Hulio Marinjo
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima