Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Танго под Лесковиком

rss

28.08.2017.

После Београда и Новог Сада, Алексинац је трећи град у Србији који је имао прилику да буде домаћин једног танго догађаја, интернационалног карактера, а у трајању од 4 дана.

Танго под Лесковиком

Љубитељи танга, из разних градова у Србији као и држава у окружењу, су били смештени у Дому Липовац, где су могли да уживају у звуцима танга и плесу до раних јутарњих сати.

- Гости су били одушевљени љубазношћу домаћина и мештана Липовца, па су уживали у посети локалном манастиру и црквама на територији Алексинца, одлично припремљеној храни кувара Дома Липовац, као и шетњи по околини. Имали су прилике да посете радионицу локалног ковача и сеоски млин, уживали у природи и плесу, каже организатор догађаја Саша Стаменковић.

За музику су били задужени DJ Ceki и DJ Shone T, који су одабиром танго музике „терали“ плесаче да се, после свих дневних активности, препусте чарима овог дивног плеса.

У разговору са учесницима овог фестивала, чули смо да су решени да понове долазак у наше крајеве.

Организатори догађаја се захваљују игуманији манастира Липовац, мајци Серафими, свештенику цркве у Горњем Адровцу, Александру Лукићу и бившем свештенику цркве, Миомиру Јефтићу.

Подршку догађају je пружио ОТИС Алексинац, Друштво пчелара Алексинац, као и Херба маркет из Ниша.


# ОТИС Липовац фестивал плес Саша Стаменковић танго
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима