Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zenica bluz u niškom KPZ

rss

13.08.2016. Saša Marković Gidra

U okviri Nišvil džez festivala koji se održava ovog vikenda u Nišu, po prvi put je održan i koncert u okviru festivala u Kazneno popravnom zavodu u Nišu.

Zenica bluz u niškom KPZ

Ovo nezaboravno bluz popodne pred oko 500 osuđenika ulepšali su „Beni brikmen bend“ i Bugarski sastav „Podujene bluz“.

Po rečima upravnika zavoda Aleksandra Grbovića ovakvi koncerti su samo deo tretmana i vaspitanja u zavodu i u skoroj budućnosti najavio još takvih sličnih koncerta poznatih bendova. Na koncertu su se pojavili na oduševljene svih prisutnih kao atrakcija i zatvorski REP trio, koji je najavio izlazak svog albuma koji se snima u zatvorskom prostoru i koji će biti prava atrakcija na domaćoj muzičkoj sceni.

Redakcija Aleksinac-neta i moja malenkost imala je priliku da uživo vidi mnoge aleksinčane koji su na dugogodišnjem izdržavanju zatvorske kazne i popriča sa njima o svemu i svačemu. Tom prilikom su nam rekli da se u zatvoru čita redovno dnevna štampa, gledaju informacione TV emisije, ali pristup internetu nije dozvoljen. Posete su dozvoljene jednom u dva meseca, ali svakodnevno mogu da se javljaju svojim porodicama.

Imali smo priliku i da obiđemo radno terapiske radionice u zatvoru i potpuno renoviran crkveni hram koji delo osuđenika.

Za dobar zvuk i lepo raspoloženje, bila je zadužena naša ekipa Centra za kulturu i umetnost, koja je za ovu priliku Nišvilu pozajmila svoj razglas i na taj način podržala ovu akciju.

Na kraju koncerta za sve učesnike koncerta i novinare organizovan je prigodan koktel u samom zatvorskom krugu i tom prilikom upravnik Grbović se zahvalio svima i poručio „ Vidimo se uskoro“.

P.S.
Nikad nisam doživeo da se neko tako zaraduje kod me vidi. Sa mnogim aleksinačkim osuđenicima sam odrastao i „prljao“ ulice našeg grada. Neke nisam video mnogo godina, neki su me iznenadili svojim prisustvom na koncertu. Došlo je neko ludo vreme, odoh da sumiram utiske.

Komentara: 0


# Niš muzika Nišvil festival Aleksinac.Net kpz zatvor bluz
@aleksinacnet @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima