Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Festival ljubavi i raznih drugih stvari

rss

09.08.2015. Saša Marković Gidra

Višemesečna kampanja, reklama, prisutnost na raznim medijima, a i izbor izvođača, naterao me je da sa svojom proverenom ekipicom krenem na završno veče Love festivala u Vrnjačkoj Banji.

Festival ljubavi i raznih drugih stvari

Ovo nije samo festival ljubavi, ja bih ga nazvao i festival nekih alkoholnih pića, nama teže dostupnih, Jack Daniels, Heineken, Smirnoff, po kojima i bine nose naziv.

Celokupan naziv se nalazi na kraju banjske promenade pored gradskog bazena, a tik uz gradskog jezerce, oko kojeg se nalazi čitav događaj.

Odmah u startu iznenađen sam visinom dnevne ulaznice na blagajni od 1500 din, ali bez obzira na to vidi se da je festival izuzetno posećen, a samim tim i uspešan.

Naša orjentacija je JACK live bina gde su nastupali Atheist Rap, Mortal Kombat, Goblini i Hladno pivo.

Čitava priča oko mene me podseća na onu koja naša ekipa ne voli, a to je da za novac kupujemo žetone, a za žetone hranu i piće. Ali, to su nova vremena, pa to izgleda ovako - za 500 din dobijate 4 žetona, za 1000 din 8, za 1500 - 12 i tako u nizu. Prostom računicom pivo na točenje 0.4 je 250 din, limenka 300 din, Smirnoff i Jack  0.33, 250 din, pa ko voli neka izvoli.

Žurka do jutra može da počne. Bendovi su raspoloženi, a mi u transu. Ovoga puta vam ništa neću pisati o samoj svirci, neka to ostane samo u sećanju fanova ovih bendova.

Inače, čitav festival se sastoji iz niza festivalskih zona, koje imaju za cilj promociju kulture mladih i talentovanih ljudi.

Ja, možda i nisam više tako mlad, ali sam nekako našao svoje mesto. Članovi bendova koje pratim su ionako stariji od nas. Znači, ima nas.

Ipak, moram da priznam da, uprkos različitim muzičkim žanrovima, poseban akcenat je bačen na elektronske zvuke i laserke šou programe.

Bitno je da se festivali održavaju. Lično mi se ne sviđa mešanje razlicitih žanrova na jednom mestu, ali koga je sad briga za to, jer smo mi samo svi deca iz komšiluka.

Saša Marković Gidra.

 


# Ljubav festival rok muzika reportaže Saša Marković Gidra Gidra Atheist Rap Festival ljubavi Saša Marković
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima