Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rokenrol rezime 2016.

rss

30.12.2016. Saša Marković Gidra

Bliži se polako kraj godine i po već ustaljenom običaju vreme je da se uradi rezime muzičkih događaja na ovdašnjoj gradkoj sceni.

Rokenrol rezime 2016.

Kao što pretpostavljate, nosioc skoro svih koncertnih dešavanja u gradu bio je ovdašnji Centar za kulturu i umetnost. Prošlogodišnja sezona je bila veoma zapažena, a što se tiče ove čini se još bolja i uspešnija.

Ono što je takođe za svaku pohvalu jeste i to da su aktivirana nova mesta gde su održavani koncerti. Znači, pored Doma omladine, centralne bioskopske sale i stadiona za male sportove, "Taš", aktivirana su nova- stara mesta poput bioskopske sale na Aleksinačkom rudniku i dvorište Zavičajnog muzeja.

Sezona koncertnih dešavanja počela krajem marta meseca, a čast da je otvori sezonu imao je kragujevački bend ”Vesele 80”, inače jedan od najpoznatiji kaver bendova u regionu. To se ispostavilo kao odličan potez organizatora i kao sjajna uvertira za koncert Ateist repa i promociju njihovog novog albuma “Uberlauf”, sredinom aprila u sali na Aleksinačkom rudniku.

Foto Info-G

Za vreme prvomajskih praznika na istom mestu gostovao je po prvi put beogradski bend E Play, koji je dokazao da je prava koncertna atrakcija.

Kao i svake godine na stadionu “TAŠ”, sada već tradicionalno povodom dana opštine 5 juna, rezervisan je za neki “GIGANT” bend. Posle dvadeset godina ponovo su naš grad posetili Partibrejkersi i na najbolji način opravdali poziv organizatora.

Foto Info-G Dan rudara je takođe obeležen na pristojan način nastupom benda “Elvis JR Kurtović”. Publika u Domu rudara je imala jedinstvenu priliku da uživa u hitovima benda “Zabranjenog pušenja”, koje ovaj bend izvodi savršeno na svojim nastupima.

Jesen, kao po običaju, je koncertno najaktivnije vreme kada se održavaju koncerti, a ovoga puta Dom omladine je ugostio bend Popečitelje i legendarnog bubnjara Smaka Slobodana Stojanovića Kepe i njegov bend “ Free Spirits”.

Najvažnije u ovom izveštaju je da je Aleksinac dobio po prvi put i aktuelne festivale, kao što su “Srbija Rocks”, na kome su svoje učešće uzeli poznati izvođači kao što su grupe Novembar, Samostalni Referenti, Ničim Izazvan i Marčelo.

Takođe, u decembru mesecu pokrenut je po prvi put festival “Završni udarac” na kome su nastupili aktuelni bendovi “Igralom”, “Nablesnotesni” i legendarni “KBO”.

Sve u svemu, može se reći da je ovo bila berićetna muzička sezona, koja je za svaku pohvalu. Ovde treba i dodati niz dobrih svirki u kafiću Presing od kojih su se posebno istakli nastupi bendova A101 iz Japana i kruševačkog pank rok benda Crveni karton.

Foto Info-GŠto se tiče posete koncerata može se slobodno reći da je u blagom porastu.

Koncert Goce Tržan koji je organizovan u sklopu kulturnog leta u organizaciji gradskog pozorišta na stadionu Taš je, po nekim izveštajima, posetilo 8000 ljudi, što je ujedno i rekordna poseta u Aleksincu.

Takođe, treba napomenuti da su ljubitelji muzike mogli da uživaju u skoro svim muzičkim žanrovima.

Nadamo se da nam i sledeća godina donosi niz lepih koncerata i da će se ova muzička razglednica nastaviti u istom ritmu.

Do tada rokerski pozdrav od Saše Markovića Gidre i sve najlepše u 2017. godini.


# Centar za kulturu i umetnost festival rok muzika Dom omladine Saša Marković Gidra Atheist Rap E-Play Vesele 80. Partibrejkers bend Elvis J. Kurtović Dan rudara Marčelo Ničim izazvan Samostalni referenti Novembar grupa Slobodan Stojanović Kepa Crveni karton grupa Popečitelji Igralom grupa Nablesnotesni grupa KBO grupa Srbija Rocks
@cekulaleksinac @eplayband @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima