Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinačke "Trandže" vicešampioni Green Heart Demo festivala u Sokobanji

rss

22.07.2016. Saša Marković Gidra

U nesvakidašnjem ambijentu parka “Borići“, sinoć je održano drugo polufinalno veče demo bendova na prvom Grin Hart festivalu u Sokobanji.

Aleksinačke "Trandže" vicešampioni Green Heart Demo festivala u Sokobanji

Ovoga puta na delu su se mogli videti četiri mlada i ambiciozna benda koja su kao i njihovi predhodnici u prvoj polufinalnoj večeri izveli po tri autorske kompozicije.

“Slepo crevo” iz Leskovca je bend koji probio sinoć “led” i sa svojim navijačkim motivima o voljenom fudbalskom klubu dobro zagraejao publiku. Nakon njih nastupio je bend “ABS” iz Niša, a zatim simpatični tinejdžerski bend iz Užičke Požege Teorija zavere i na kraju aleksinački pank bend “Trandže”.

Žiri u sastavu Tamara Đorđević – vokalni solista, Saša Marković Gidra muzički novinar – kritičar i Udruženje muzička podrške „ Komitet“ doneli su ponovo jednoglasnu odluku da u finalu nastupe “ABS” iz Niša i Trandže iz Aleksinca.

Nakon proglašena finalista druge polufinalne večeri, na sceni su se pridružila i dva finalna benda sa prve večeri festivala “Prljave sestre” iz Niša i “Katanac” iz Leskovca. U duelu ovih bendova dogovoreno je da svaki bend izvede po jednu novu pesmu koju nisu izvodili u polufinalnim nastupima.

Negde pred ponoć žiri je doneo konačnu odluku o nagrađenim bendovima. Treće mesto pripalo je bendu ABS iz Niša koji je dobio vikend u Soko Banji. Treba napomenuti da ovaj novi niški bend na muzičkoj sceni ostavio lep utisak na žiri i sve prisutne svojim nastupom, ali u finalu nije imao spremljenu četvrtu novu pesmu, pa im je to donekle pokvarilo veći plasman.

Drugo mesto i nagradni vaučer pripalo je bendu “ Trandže”. Žiri je ovu odluku obrazložio time da su aleksinčani napravili sjajnu atmosferu, da u svojim pesmama imaju ubitačne refrene sa jasnim porikama i pokazuju veliku mladalačku energiju. Može se zaključiti da Trandže nisu samo petočlani sastav, već da sa njima aktivno na bini učestvuje još minimum deset pomoćnih vokala što njihov nastup čini jedinstvenim.

Prvo mesto i snimanje spota pripalo je malo iskusnijim muzičarima odnosno niškom bendu “Prljave sestre”. Ova trojka koja je trenutno vrlo angažovana na monogim dešavanjima u Srbiji, jednoglasno je dobila poverenje svih članova žirija. Bend je vrlo uigran, motivisan, uvežban i homogen i sa pravom je zaslužio da u subotu nastupi na glavnom stejdžu i podeli binu sa mnogo poznatijim bedovima.

Čast da zatvori festival u revijalnom delu imao Kruševački pank bend “Crveni karton”. Sve u svemu, bilo je ovo lepo dešavanje u prelepom ambijentu ispod planine Ozren. Ovde u stvari niko nije trijumfovao, pobedila je mladost, druženje, pobedila su neka nova deca koja se razlikuju dosta od svojih vršnjaka.

Vidimo se iduće godine, znamo da je bilo određenih nedostataka i problema, ali to je samo rokenrol, on je ovde ipak pobedio.

U ime organizacionog odbora pozdravlja Vas sve Saša Marković Gidra.

Komentara: 1


# Sokobanja festival rok muzika Saša Marković Gidra Trandže Green heart festival Saša Marković
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-3)

    :D 22.07.2016.
    Saša Marković Gidra muzički novinar – kritičar


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima