Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rok koncertna godina: Rezime

rss

31.12.2015. Saša Marković Gidra

Kraj godine je došao, pa je vreme da se svedu i neke računice na ovdašnjoj gradskoj muzičkoj sceni.

Rok koncertna godina: Rezime

U okviru svojih mogućnosti Centar za kulturu i umetnost je organizovao i nekoliko rok koncerta, što je obzirom na razne čudne okolnosti i finansiske probleme ove ustanove ipak za svaku pohvalu.

Najviše je dominirala alternativna muzička scena u Srbiji i može se slobodno reći da je u aleksinačkom domu omladine u ovoj vrsti muzike nastupilo „Krem“ društvo. Ono što je. možda. jedino nedostajalo jeste veća posećenost ovih muzičkih događaja.

Sezonu je otvorila grupa „EYOT“ iz Niša, martovskim koncertom, a prvomajske praznike je obeležio izvaredno posećen nastup novosadskog benda „Obojeni program“. Sredinom meseca maja održan je koncert u domu kulture na Aleksinačkom rudniku grupe „EYESBURN", koji je mimo svih očekivanja bio izuzetno posećen, a na koncertu je bilo publike od 7 do 77 godine.

Povodom dana opštine 5 juna, svake godine, sada već tradicionalno dolazi uvek neki „gigant bend“, ovoga puta je to bio komšijski „Kerber“ koji je ispunio tribine i terene stadiona za male spotove i priredio nesvakidašnji spektakl, kakav nije viđen dugo u našem gradu.

Septembra meseca naš grad posećuju gosti iz Zagreba koji su prava koncertna aktrakcija grupa „Brkovi“. Ovaj bend je nastupao na svim većim festivalima ove godine u regionu i njihovo angažovanje od strane organizatora je bilo za svaku pohvalu.

Jesenji deo sezone je bio koncertno najaktivniji, a koncerte je otvorio Nikola Čuturilo, a zatim novembarske svirke Kanda Kodža i Nebojše, Oružjem protivu otmičara i Pank benda Dža ili Bu. Koncertnu sezonu je zatvorila grupa Kal na pomalo tužan način pred vrlo malim brojem publike.

Pored ovih desetak koncerta treba spomenuti da je bilo vrlo malo svirki lokalnih bendova. Aleksinac net je jedini mediji u gradu koji je uvek propratio sva muzička dešavanja u gradu.Imali smo po prvi put i izveštaje sa 49 gitarijade u Zaječaru i raznih muzičkih festivala u Srbiji.

Saradnja muzičke redakcije Aleksinac neta sa ovdašnjim Centrom za kulturu i umetnost je bila na najvišem nivou i za svaku pohvalu. Uvek smo bili ispoštovani, uvaženi, a muzičari su nam bili uvek dostupni. Dugujemo zahvalnost i udruženju „Rusko srpsog prijateljstva“, koje nam je uvek ustupalo prostor za druženje sa muzičarima. Cilj naše redakcije je da se proširimo i pratimo druga kulturna dešavanja u našem gradu. Ovo je ujedno mali „poziv“ svim zainteresovanim dobro namernim ljudima koji se bave kulturom, da nam se jave, pridruže i budu naši saradnici.

21 MAR EYOT @ CKU Aleksinac

02 MAJ ♫♪ Koncert OBOJENI PROGRAM, Aleksinac, 2. maj 2015. ♪♫

15 MAJ Koncert grupe "EYESBURN", Aleksinački rudnik, 15. maj 2015.

05 JUN ♫♪ Koncert grupe KERBER ♪♫ | Aleksinac, 22 h

04 SEP Koncert grupe BRKOVI, Aleksinac, 22h

23 OKT ♫ ♪ ♫ Koncert NIKOLA ČUTURILO ČUTURA & BEND ♪ ♫ ♪ Aleksinac 22h

07 NOV ♫ ♪ ♫ Koncert KANDA, KODžA I NEBOJŠA ♪ ♫ ♪ Aleksinac, 22h

13 NOV ♫ ♪ ♫ Koncert ORUŽJEM PROTIVU OTMIČARA ♪ ♫ ♪ Aleksinac, 22h

27 NOV ♫ ♪ ♫ Koncert DžA ILI BU ♪ ♫ ♪ Aleksinac, 22h

25 DEC ♫ ♪ ♫ Koncert Grupe KAL ♪ ♫ ♪ Aleksinac, 21h


# Aleksinački Rudnik Eyot Centar za kulturu i umetnost Dža ili bu festival Aleksinac.Net rok muzika Obojeni program Kerber Saša Marković Gidra Brkovi grupa Kanda Kodža Nebojša Oružjem protiv otmičara Kal
@cekulaleksinac @aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima