Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zbog žutice zabranjeno održavanje vašara

rss

18.10.2012. Opština Aleksinac

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac predočeno je da je Okružni štab za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga saglasan da se uvaži predlog o zabrani održavanja vašara 27. oktobra, zbog epidemije zarazne žutice.

Zbog žutice zabranjeno održavanje vašara

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, nakon što je doktor Rodoljub Živadinović izneo podatak da je broj obolelih od žutice povećan i da on u ovom trenutku iznosi 89, predočeno je da je Okružni štab za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga saglasan da se uvaži predlog aleksinačkog Štaba o zabrani održavanja vašara 27. oktobra, zbog epidemije zarazne žutice.

Članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije, danas su doneli i zaključak da Centar za kulturu i umetnost i Poljoprivredna škola "Šumatovac" u Aleksincu, preduzmu preventivne mere radi sprečavanja širenja žutice za vreme održavanja manifestacije "Pekarski dani".

 

Na kraju sednice, po preporuci Uprave za vanredne situacije u Nišu, Zorica Topalović, šef odseka za planiranje mera i zadataka civilne zaštite, postavljena je za načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, do popune radnog mesta inspektora Civilne zaštite Uprave za vanredne situacije u Nišu za područje opštine Aleksinac.


# Aleksinac Rodoljub Živadinović Centar za kulturu i umetnost održavanje škola štab za vanredne situacije pekarski dani
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima