Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U najavi sanacije lokalnih puteva

rss

16.10.2012. Radio Aleksinac

Na osnovu Predloga izmene i dopune finansijskog plana i programa rada Direkcije za 2012. godinu, rebalansom budžeta opštine Aleksinac, Direkcija za izgradnju dobila je dodatnih 77 miliona dinara.

U najavi sanacije lokalnih puteva

Ta sredstva će, pored ostalog, biti iskorišćena za održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica, kao i za infrastrukturnu izgradnju, poručuje v.d. direktora ovog javnog preduzeća Dragoslav Živadinović.

Najviše para, oko 42 miliona dinara, biće uloženo za nastavak sanacije lokalnog puta Žitkovac – Vitkovac, deonice od Gornjeg Adrovca do Trnjana, to jest do skretanja za Jakovlje i Kamenicu.

Novim predlogom rada Direkcije, 12 miliona dinara je predviđeno i za sanaciju jedne od najdužih gradskih ulica, ulice Momčila Popovića, od ulice Zelje Veljkovića do starog autoputa u Aleksincu. Već sutra će početi radovi na zameni vodovodnog dela mreže u tom delu ulice, a planirano je da se posle toga uradi i sanacija kolovoza.

Dodatnim sredstvima koje je opština rebalansom budžeta izdvojila za Direkciju konačno će, posle nekoliko godina odlaganja, biti uređen centar grada i to u dve faze. Za prvu fazu, uređenje platoa ispred Doma kulture, izdvojeno je 13 miliona dinara, dok je za drugu fazu, sređivanje i uređenje prostora ispred bivšeg SDK, raspisan tender.


# Aleksinac opština Dragoslav Živadinović Žitkovac Direkcija Vitkovac održavanje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima