Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Због жутице забрањено одржавање вашара

rss

18.10.2012. Општина Алексинац

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац предочено је да је Окружни штаб за ванредне ситуације Нишавског управног округа сагласан да се уважи предлог о забрани одржавања вашара 27. октобра, због епидемије заразне жутице.

Због жутице забрањено одржавање вашара

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, након што је доктор Родољуб Живадиновић изнео податак да је број оболелих од жутице повећан и да он у овом тренутку износи 89, предочено је да је Окружни штаб за ванредне ситуације Нишавског управног округа сагласан да се уважи предлог алексиначког Штаба о забрани одржавања вашара 27. октобра, због епидемије заразне жутице.

Чланови општинског Штаба за ванредне ситуације, данас су донели и закључак да Центар за културу и уметност и Пољопривредна школа "Шуматовац" у Алексинцу, предузму превентивне мере ради спречавања ширења жутице за време одржавања манифестације "Пекарски дани".

 

На крају седнице, по препоруци Управе за ванредне ситуације у Нишу, Зорица Топаловић, шеф одсека за планирање мера и задатака цивилне заштите, постављена је за начелника Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, до попуне радног места инспектора Цивилне заштите Управе за ванредне ситуације у Нишу за подручје општине Алексинац.

Коментара: 1


# Алексинац Родољуб Живадиновић Центар за културу и уметност одржавање школа штаб за ванредне ситуације пекарски дани
@cekulaleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Arsenije 19.10.2012.
    HM,ne ulazim u odluku o zabrani vašara.Možda ima logike ali budžet SO Aleksinac ostaje bez odredjenih novčanih sredstava kojima se moglo nešto uraditi po pitanju recimo kupovine osnovnih higijenskih sredstava ugroženih socijalnih lica...No dobro..Moje pitanje se tiče sledećeg.Kako to da nije došlo do zabrane "manifestacije pekarski dani" gde je mnogo lica u neposrednom kontaktu sa pekarskim prouizvodima bez rukavica i jednom rečju velika je verovatnoća doći u kontakt sa nosiocima zaraze....Nisam zlonameran niti maliciozan samo me kao gradjanina ove perspektivne Opštine interesuje obrazloženje odluke...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима