Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Због жутице забрањено одржавање вашара

rss

18.10.2012. Општина Алексинац

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац предочено је да је Окружни штаб за ванредне ситуације Нишавског управног округа сагласан да се уважи предлог о забрани одржавања вашара 27. октобра, због епидемије заразне жутице.

Због жутице забрањено одржавање вашара

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, након што је доктор Родољуб Живадиновић изнео податак да је број оболелих од жутице повећан и да он у овом тренутку износи 89, предочено је да је Окружни штаб за ванредне ситуације Нишавског управног округа сагласан да се уважи предлог алексиначког Штаба о забрани одржавања вашара 27. октобра, због епидемије заразне жутице.

Чланови општинског Штаба за ванредне ситуације, данас су донели и закључак да Центар за културу и уметност и Пољопривредна школа "Шуматовац" у Алексинцу, предузму превентивне мере ради спречавања ширења жутице за време одржавања манифестације "Пекарски дани".

 

На крају седнице, по препоруци Управе за ванредне ситуације у Нишу, Зорица Топаловић, шеф одсека за планирање мера и задатака цивилне заштите, постављена је за начелника Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, до попуне радног места инспектора Цивилне заштите Управе за ванредне ситуације у Нишу за подручје општине Алексинац.


# Алексинац Родољуб Живадиновић Центар за културу и уметност одржавање школа штаб за ванредне ситуације пекарски дани
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима