Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vulin: Jednaka socijalna zaštita za sve, bez obzira gde žive

rss

19.08.2016. Tanjug

Politika ove vlade je da Srbija bude ravnomereno razvijena kada je pitanju ekonomija, ali i kada je u pitanju socijalna zaštita, izjavio je danas u ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin u ranijoj poseti GC Aleksinac

On je dodao da bez obzira da li dete ometeno u razvoju živi u Beogradu ili Aleksincu, ono ima iste potrebe, i one moraju da budu zadovoljene.

Vulin je nakon obilaska Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Aleksinac rekao da je ta opština jedan od primera kako iako nerazvijena i siromašna, može da ulaže u razvoj institucija i razvoj socijalne zaštite.

Ministarstvo to prepoznaje i zato smo u protekle dve godine u razvoj institucija socijalne zaštite u Aleksincu uložili više od 47 miliona dinara, dodao je.

"Ove godine za Aleksinac je predviđeno 5, 862 miliona dinara", rekao je Vulin.

On je naveo da dete ometeno u razvoju, ali i njegova porodica imaju potrebu za pomoć, za ovakvim boravkom i da svoj život učine boljim i da nije važno gde oni žive - već kako žive.

Suzana StefanovićSekretar Udruženja za pomoć licima sa smetnjama u razvoju, Suzana Stefanović, rekla je da u dnevnom boravku za osobe sa mentalnim smetnjama ima 30 korisnika koji pored druženja i igranja izrađuju različite ukrasne predmete i suvenire od gipsa, keramike, stakla i plastike.

"Pored druženja i igranja imamo i radnu okupaciju, edukaciju i socijalizaciju", rekla je Stefanović dodajući da najmlađi korisnik ima pet godina, a najstariji 51.

Ona je istakla da je 1.047 osoba sa invaliditetom na teritoriji opštine Aleksinac, a 632 korisnika sa mentalnim smetnjama.

"Bez obzira da li dete živi u Beogradu ili Aleksincu, njegova porodica ima potrebu za pomoć", rekao je Vulin.

Komentara: 0


# opština Aleksandar Vulin MNRL Suzana Stefanović
@VulinAleksandar @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima