Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вулин: Једнака социјална заштита за све, без обзира где живе

rss

19.08.2016. Танјуг

Политика ове владе је да Србија буде равномерено развијена када је питању економија, али и када је у питању социјална заштита, изјавио је данас у министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Александар Вулин у ранијој посети ГЦ Алексинац

Он је додао да без обзира да ли дете ометено у развоју живи у Београду или Алексинцу, оно има исте потребе, и оне морају да буду задовољене.

Вулин је након обиласка Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Алексинац рекао да је та општина један од примера како иако неразвијена и сиромашна, може да улаже у развој институција и развој социјалне заштите.

Министарство то препознаје и зато смо у протекле две године у развој институција социјалне заштите у Алексинцу уложили више од 47 милиона динара, додао је.

"Ове године за Алексинац је предвиђено 5, 862 милиона динара", рекао је Вулин.

Он је навео да дете ометено у развоју, али и његова породица имају потребу за помоћ, за оваквим боравком и да свој живот учине бољим и да није важно где они живе - већ како живе.

Сузана СтефановићСекретар Удружења за помоћ лицима са сметњама у развоју, Сузана Стефановић, рекла је да у дневном боравку за особе са менталним сметњама има 30 корисника који поред дружења и играња израђују различите украсне предмете и сувенире од гипса, керамике, стакла и пластике.

"Поред дружења и играња имамо и радну окупацију, едукацију и социјализацију", рекла је Стефановић додајући да најмлађи корисник има пет година, а најстарији 51.

Она је истакла да је 1.047 особа са инвалидитетом на територији општине Алексинац, а 632 корисника са менталним сметњама.

"Без обзира да ли дете живи у Београду или Алексинцу, његова породица има потребу за помоћ", рекао је Вулин.


# општина Александар Вулин МНРЛ Сузана Стефановић
@VulinAleksandar @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима