Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uskoro završetak radova u ulici Tihomira Đorđevića

rss

25.09.2013. izvor: Radio Aleksinac

Rekonstrukcija ulice Tihomira Đorđevića u Aleksincu, prema informacijama iz Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Alekinac, trebalo bi da bude završena u toku sledeće nedelje.

Nazire im se kraj: radovi u ulici Tihomira Đorđevića uveliko teku

Izvođači su se pre desetak dana vratili na trasu posle dužeg odsustva zbog neizmirenih obaveza od strane investitora. U ovom slučaju, kako su često predstavnici lokalne samouprave isticali, zastoj su uslovljavale republičke institucije koje su obezbeđivale veći deo novca, odnosno u jednom trenutku se kasnilo sa kreditnim sredstvima Evropske banke za razvoj.

- Izvođač radova je krajem prošle godine počeo da radi na sanaciji kolovoza u ulici Tihomira Đorđevića. Međutim, zbog nedostatka sredstava i problema između Evropske investicione banke i Ministarstva regionalnog razvoja, kada Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu nije izvođaču isplatilo dve situacije u vrednosti od 16 miliona dinara, izvođač radova je konzervirao i napustio gradilište. Međutim, pre oko mesec dana su se stekli uslovi, odnosno Evropska investiciona banka je prebacila sredstva ministarstvu, a ministarstvo izvođaču, pa su radovi nastavljeni – objašnjava direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Ugovor o rekonstrukciji dela ulice Tihomira Đorđevića, od Sportske hale do zgrade SO Aleksinac, Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu sklopilo su još 15. maja prošle godine sa Vodoprivredom iz Paraćina i Transkopom iz Ćuprije, a njime je bilo predviđeno da, pored kolovoza, budu zamenjene i azbestne cevi i izgrađena nova kanalizaciona mreža u jednoj od najprometinijh saobraćajnica u gradu.

 

Komentara: 0


# Dragoslav Živadinović SO Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}