Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Završetak radova u ulici T. Đorđevića verovatno do kraja godine

rss

10.10.2012. Radio Aleksinac

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji ulice Tihomira Đorđevića u Aleksincu kasne više od mesec dana. Prvobitno, bilo je planirano da se ova ulica do 9. septembra potpuno osposobi za saobraćaj, ali će najverovatnije njen završetak biti prolongiran do kraja godine.

Završetak radova u ulici T. Đorđevića verovatno do kraja godine

Prema informacijama iz Direkcije za izgradnju opštine Aleksinac kasni se iz dva razloga.

- Mi smo na toj deonici imali grupu izvođača. Na zameni vodovodne linije radila je ekipa JP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksinac, na izgradnji atmosferske kanalizacije radilo je vodoprivredno preduzeće „Ćuprija“, a kolovoze i trotoare radi „Transkop“ iz Paraćina. Kad je na jednom gradilištu više izvođača, pa jedan drugome smetaju, a ima i nešto nepredviđenih radova, onda iz opravdanih razloga kasni završetak ulice - objašnjava v.d. direktora Direkcije za izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Drugi razlog prolongiranja radova je i to što zbog kašnjenja isplate duga izvođačima od strane NIP-a oni nisu u mogućnosti da nastave sa radovima. U Direkciji kažu da su sa ovim problemom upoznali resorno ministarstvo i nadaju se brzom rešenju problema.

Ulica Tihomira Đorđevića se radi u dve faze. Prva faza obuhvatala je zamenu vodovodnih cevi, postavljanje kanalizacije i prevlačenje asfaltom dela ulice od Sportske hale do starog autoputa, a radove je finasirala opština Aleksinac sredstvima iz budžeta.

Druga faza radova odnosi se na deo ulice od Sportske hale do ulice Dušana Trivunca, odnosno do zgrade SO Aleksinac, a ta deonica radi se sredstvima NIP-a i uz učešće opštine od 10 posto. Vrednost tih radova je oko 41.000.000,00 dinara.


# Aleksinac opština Dragoslav Živadinović saobraćaj Dušana Trivunca SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima