Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ускоро завршетак радова у улици Тихомира Ђорђевића

rss

25.09.2013. извор: Радио Алексинац

Реконструкција улице Тихомира Ђорђевића у Алексинцу, према информацијама из Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алекинац, требало би да буде завршена у току следеће недеље.

Назире им се крај: радови у улици Тихомира Ђорђевића увелико теку

Извођачи су се пре десетак дана вратили на трасу после дужег одсуства због неизмирених обавеза од стране инвеститора. У овом случају, како су често представници локалне самоуправе истицали, застој су условљавале републичке институције које су обезбеђивале већи део новца, односно у једном тренутку се каснило са кредитним средствима Европске банке за развој.

- Извођач радова је крајем прошле године почео да ради на санацији коловоза у улици Тихомира Ђорђевића. Међутим, због недостатка средстава и проблема између Европске инвестиционе банке и Министарства регионалног развоја, када Министарство за регионални развој и локалну самоуправу није извођачу исплатило две ситуације у вредности од 16 милиона динара, извођач радова је конзервирао и напустио градилиште. Међутим, пре око месец дана су се стекли услови, односно Европска инвестициона банка је пребацила средства министарству, а министарство извођачу, па су радови настављени – објашњава директор Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

Уговор о реконструкцији дела улице Тихомира Ђорђевића, од Спортске хале до зграде СО Алексинац, Министарство за регионални развој и локалну самоуправу склопило су још 15. маја прошле године са Водопривредом из Параћина и Транскопом из Ћуприје, а њиме је било предвиђено да, поред коловоза, буду замењене и азбестне цеви и изграђена нова канализациона мрежа у једној од најпрометинијх саобраћајница у граду.

 


# Драгослав Живадиновић саобраћај СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима