Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće: ponovo promena mreže škola, Subotinac ostaje bez matične škole

rss

27.05.2019.

Opštinsko veće odobrilo veće naknade za prinudne upravnike stambenih grada.
Osnovna škola iz Subotinca pripojena "Voždu".

Opštinsko veće: ponovo promena mreže škola, Subotinac ostaje bez matične škole

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 71. sednica Opštinskog veća. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 26 tačaka.

Najpre je utvrđen Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Aleksinac, prema kojoj se dozvoljava uvećanje utvrđenog iznosa naknade za upravljanje, na mesečnom nivou za svaki poseban deo zgrade za cenu putnih troškova, ukoliko profesionalni upravnik nije sa teritoriji opštine Aleksinac, do maksimalnog iznosa od 200 dinara.

Većnici opštine Aleksinac utvrdili su i Nacrt Odluke o mreži javnih osnovnih škola. Naime, osnovno obrazovanje i vaspitanje ostvarivaće se u sedam osnovnih matičnih škola, jednoj osnovnoj muzičkoj školi i jednoj osnovnoj školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Prema novom Nacrtu Odluke, a po preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Sveti Sava“ u Subotincu zbog neispunjenosti uslova o broju đaka i broju odeljenja, pripojiće se OŠ „Vožd Karađorđe u Aleksincu. Nastava će se kao i do sada u prvom i drugom obrazovnom ciklusu odvijati u Subotincu i Mozgovu, a nastava u prvom obrazovnom ciklusu u Bovnu.

Utvrđen je i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o stipendiranju učenika i studenata i prava na jednokratnu finansijsku pomoć mladim talentima sa teritorije opštine Aleksinac. Prema Nacrtu Odluke, visina učeničke stipendije sa 4.000 uvećava se na 4.500 dinara, dok će visina studentske stipendije sa dosadašnjih 6.000 iznositi 7.000 dinara. Talentovani studenti koji ispunjavaju uslove imaće pravo na jednokratnu pomoć u zavisnosti od vrste usavršavanja u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara.

Aleksinački većnici utvrdili su i tromesečne izveštaje o radu JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Komunalne usluge“ i JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost.

Zatim je utvrđen i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Predlog mreže PU „Lane“ za 2019/2020. godinu.

Tradicionalno, ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na vansudska poravnanja sa građanima opštine usled ujeda pasa.


# predsednik opštine Vožd Karađorđe OŠ Bovan opštinsko veće Komunalne usluge JP Lane PU Mozgovo Nenad Stanković Subotinac Sveti Sava Sveti Sava OŠ
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima