Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vučić najavio izgradnju sistema za navodnjavanje u Aleksincu

rss

15.02.2014.

Na predizbornom skupu Srpske napredne stranke koji se danas održao na platou ispred Doma kulture u Aleksincu, predsednik ove stranke je najavio da će Aleksinac dobiti novac za izgradnju sistema za navodnjavanje

Aleksandar Vučić u Aleksincu, f:Radio Aleksinac

Pred više stotina okupljenih Aleksinčana, a po proceni organizatora i čitavih 2000, građanima se obratio predsednik Stranke Aleksandar Vučić.

"Moram da priznam da nisam očekivao ovakav doček. Ovo samo govori da je Aleksinac naprednjački grad" - istakao je Vučić.

Isprva je bilo planirano da se miting održi u velikoj sali Doma kulture, ali kako je veliki broj naših sugrađana ostao ispred, u poslednjem trenutku odlučeno je da se tribina održi na otvorenom.

„Samo oni koji imaju urađene projekte, poput Aleksinca i Šapca, dobiće sredstva iz budžeta za izgradnju sistema za navodnjavanje“ – rekao je Vučić između ostalog na današnjem predizbornom mitingu.

Vučić: Mladima nikad veća podrška da započnu sopstveni posao

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas da je neophodno napraviti bolji investicioni ambijent u Srbiji i poručio mladima da mogu računati sa nikad većom podrškom države za pokretanje sopstvenog biznisa.

Vučić je na predizbornom mitingu naprednjaka u Aleksincu rekao da su za povoljniji privredni ambijent neophodni ušteda u glomaznom javnom sektoru, smanjenje fiskalnog deficita i da do kraja juna budu doneti određeni sistemski zakoni.

Mladima je poručio da ostanu u Srbiji i da razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa, da će im u tome jedna od olaskšica biti što neće morati da plaćaju porez prve dve godine, a da se istovremeno radi na pronalaženju mehanizma da se takva olakšica ne zloupotrebljava.

Prema njegovim rečima ljudi treba da shvate da je privatna svojina i kapital ono što Srbiju pokreće napred i da je privatni biznis taj koji izdržava javni sektor, a da je jedan od najvećih problema u srpskom društvu to što nema dovoljno ideja i projekata.

"Nije problem toliko u novcu već u idejama. Zato mladi treba da rade na svojim projektima i da im ne bude san kako da se zaposle u državnim institucijama i lokalnoj samoupravi, već da pokrenu svoj biznis", rekao je Vučić.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić predstojeće izbore vidi kao vrstu referenduma, na kojem će građani, kako je rekao, birati između onih koji žele da naprave modernu i uređenu Srbiju i onih koji od nje žele da naprave "Delta maksi".

"Imaćete one koji će u narednih mesec dana da ulože milione evra u borbu protiv Aleksandra Vučića, one koji žele Srbiju da vrate u blato, koji žele od nje da naprave ''Delta maksi'', one koje će Mišković da plaća da govore najgore stvari protiv svih nas, a sve kako bi nas vratili tamo gde smo bili pre dve godine", rekao je Gašić na skupu u Aleksincu.

On je pozvao građane da 16. marta na tom "referendumu" izaberu modernu Srbiju, organizovanu i sistemski rešenu, u kojoj više neće postojati mito i korupcija.

Gradonačelnik Niša i član predsedništva SNS Zoran Perišić najavio je nastavak saradnje između Niša i Aleksinca i svih ostalih gradova u regionu i dodao da će ta saradnja nastaviti i u oblasti vodosnabdevanja.

 

Komentara: 9


# SNS Aleksandar Vučić izbori Zoran Perišić Bratislav Gašić Aleksandra Vučić
@sns_aleksinac @avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-1)

  Projekat o navodnjavanju je star 23 godine 15.02.2014.
  Yasto ne napisete da je taj projekat star 23 godine i da je to projekat koji je uradio Kepa dok je bio direktor Pik-a.
  Tog Kepu su komunisti hapsili bambadava, a sad naprednjaci kradu taj projekat i kite se tudjim perjem.
  Projekat za navodnjavanje o kom Vucic prica su radili Pikovi strucnjaci 1991.godine i sad ga je neko iskopao, poslao ga Vucicu i Vucic mase tim projektom kao da su ga njegovi iy SNS napravili. Sramota

 • (+1) (-4)

  Dejan 15.02.2014.
  Nije bitno ni ko ga je niti kada napravio. Ima miliona razloga za kritiku ovih ali spočitavati ovo je bezveze. Ko je branio svima od tada da iskoriste plan. Tom logikom znači trebao je ad istruli zato što je plan star 23. godine i niko ga nije iskoristio. Ovo je već jeftino politikantsvo. Ja ne znam kakav je taj plan jer se ne razumem u tu oblast ali ako može da reguliše nešto uopšte me ne zanima ko ga je i kada napisao kao ni to ko će da ag sprovede već samo da bude sprovedeno.

 • (+0) (-0)

  Babavanga 15.02.2014.
  Samo jedno pitanje?Sto ga neko nije iskopao pre i poslao nekome ako je tako?

 • (+0) (-2)

  Miloš Veljković 16.02.2014.
  Mislim da je važno da imamo projekat i da nam to bude za nauk da opštinske službe počnu da rade punom parom, tj da prave infrastrukturne projekte, što je njihov posao.

 • (+5) (-1)

  Boban 16.02.2014.
  Kanal za navodnjavanje biće deo Bačevićevog plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar.

 • (+4) (-1)

  demokrata 16.02.2014.
  htela je vlast ds da to sprovede 2002. godine, ali tada nije bilo dooljno novca u republici za takve namene

 • (+10) (-1)

  dragan 04.04.2017.
  Znaci od tog sistema nema nista. Ja naucio da sve sto AV kaze, to znaci suprotno. Pa ajde da vidimo da li sam u pravu?

 • (+12) (-0)

  zoki 05.04.2017.
  Apriliili,to je rekao pre 5godine kad je dobio izbore.

 • (+5) (-1)

  Perkan 05.11.2017.
  Da li je pocelo da se gradi?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima