Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opština Ražanj enigma za SNS - Dobrica jači od Vučića

rss

22.06.2020. N1

Srpska napredna stranka nije trijumfovala samo u Ražnju, Surdulici, Čajetini, Beočinu, Topoli i Svilajncu, pokazuju nezvanični rezultati lokalnih izbora u Srbiji.

Opština Ražanj enigma za SNS - Dobrica jači od Vučića

Neosvojiva tvrđava za partiju Aleksandra Vučića predstavlja opština Ražanj, u kojoj je grupa građana koju predvodi aktuelni predsednik opštine Dobrica Stojković osvojila 44,06 odsto glasova. Na drugom mestu je SNS sa 28,88 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije osvojila je 9,49 odsto, a u lokalni parlament ušla je i grupa građana Verislav Velisavljević Verče sa 7,63 odsto glasova.

Lista Socijalističke partije Srbije u Surdulici, koju predvodi Novica Tončev, odnela je tesnu pobedu na lokalnim izborima u toj opštini, saopštila je Opštinska izborna komisija. SPS će u narednom sazivu lokalnog parlamenta predstavljati 18 odbornika, dok će Srpska napredna stranka imati 17 mesta u odborničkim klupama.

Na izborima u opštini Čajetina ubedljivo je pobedila stranka aktuelnog predsednika opštine Milana Stamatovića Zdrava Srbija, koja je u koaliciji sa DSS i PUPS osvojila 61 odsto glasova birača, dva i po puta više od liste Srpske napredne stranke (26 odsto). Lista Socijalističke partije Srbije dobila je pet odsto, a Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS) četiri odsto glasova birača, saopštila je Zdrava Srbija.

Socijalistička partija Srbije osvojila je više glasova od Srpske napredne stranke i u Beočinu, pokazuju rezultati izbora koje je objavila opštinska izborna komisija. Socijalisti su osvojili 4.170 glasova, SNS 4.010, dok ostale izborne liste nisu prešle cenzus.

Na lokalnim izborima u Topoli, lista okupljena oko predsednika skupštine opštine Dragana Jovanovića osvojila je 36,05 odsto glasova, dok je Srpska napredna stranka na drugom mestu sa 32,89 odsto, pokazuju podaci Opštinske izborne komisije. Lista Mirka Jevtića osvojila je 15,47 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 9,25 odsto, a cenzus je prešao i POKS sa 3,95 odsto glasova.

Preliminarni rezultati izbora u opštini Svilajnac pokazuju da je pobedu odnela grupa građana okupljena oko aktuelnog predsednika opštine Predraga Milanovića, sa osvojenih 47 odsto glasova. Na drugom mestu je SNS, treći SPS, a četvrta je grupa građana "Samo napred Svilajnac".

Rezultati lokalnih izbora još nisu konačni za Šabac i Bujanovac, pa se može dogoditi da broj opština u kojima nije pobedila Srpska napredna stranka bude i veći. U taj broj nisu uračunute opštine u kojima su tradicionalno na vlasti stranke koje predstavljaju nacionalne manjine.

N1


# predsednik opštine SNS izbori Ražanj Dobrica Stojković Aleksandra Vučić
@sns_aleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima