Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

5 godina Srpske napredne stranke

rss

20.10.2013.

SNS danas obeležava petogodišnjicu svog postojanja. Jedan od prvih odbora je oformljen u Aleksincu.
Danas se u Nišu održava konvencija ovo stranke.

5 godina Srpske napredne stranke

Oktobra 2008. godine stvorena je nova stranka na političkoj sceni Srbije, koja je svojim idejama i delovanjem skupila poverenje građana, što je rezultiralo i rezultira ubedljivim pobedama na izborima širom Srbije.

Stranka koja je dala nadu u bolju Srbiju

Pod vođstvom, najpre sadašnjeg predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, a sada i najpopularnijeg političara u zemlji, Aleksandra Vučića, ova stranka je veoma brzo stekla najviše simpatija i, što je najbitnije, dala nadu u bolji život u Srbiji.

Što zbog popularnosti na republičkom nivou, što zbog popularnosti samih političara koji predstavljaju SNS u Aleksincu, i aleksinački naprednjaci su ostvarili značajan izborni rezultat.

Podsetimo: aleksinački je jedan od prvih odbora u Srbiji koji je, nakon osnivanja Srpske napredne stranke dobio saglasnost da formira Opštinski odbor. Osnivačka skupština održana je u oktobru 2009. godine, a u junu naredne godine birano je i rukovodstvo Odbora. Za predsednika je tom prilikom izabran Nenad Stanković, za potpredsednike Tomislav Nestorović, Slavoljub Veličković, Aleksandra Simić i Mihajlo Stefanović. Dužnost sekretara Opštinskog odbora preuzeo je Emilijan Milosavljević.

Od oktobra 2008. do danas, Opštinski odbor SNS Aleksinac učestvovao je na svim važnim skupovima koje je održala Stranka, organizovao mnogobrojne aktivnosti na lokalnom nivou i intenzivno radio na omasovljavanju članstva. Srpska napredna stranka danas u aleksinačkoj opštini ima 74 mesna odbora i preko 3.500 članova. (izvor: sajt SNS Aleksinac).

Inače, SNS je prva stranka u Aleksincu koja je formirala svoj internet sajt i koji uspešno radi već dve godine. Sajt je jedan od popularnijih što se tiče sajtova SNS-a, a na pretraživačima je bolje rangiran i od sajta beogradskih naprednjaka.

 

Konvencija u Nišu

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je u nedelju u Nišu da SNS nikad neće postaviti pljačkanje našeg naroda kao vrhovni princip svoje politike, već će se uvek tome suprostavljati.

Vučić: SNS će se uvek suprotstavljati pljački naroda

Vučić je rekao da nikada nije lako biti naprednjak i da će od mnogih trpeti vređanja zbog te svoje pripadnosti, ali da je juče po sletanju prvog aviona "Er Srbije" prvi put video da se Srbija suprostavila "mrziteljima" kojima svaki uspeh SNS smeta.

Vučić je rekao da su odmah našli manu "Er Srbiji" ali je reč zapravo o onima koji bi "odmah našli manu i Murinju kada bi ga doveliu za trenera fudbalske reprezentacije Srbije".

"Uspeh Srbije je njihov neuspeh", napomenuo je Vučić i zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je podržao ekonomske mere koje je donela vlada, "a nije morao da se oglašava povodom toga".

"Moraćemo da pobedimo hroničnu apatiju, da nadoknadimo znojem ono što bi sutra plaćali glađu", rekao je Vučić, obraćajući se pristalicama, članstvu i okupljenim građanima ispred Narodnog pozorišta gde se očekuje početak Konvencije SNS povodom petogodišnice postojanja stranke.

Nepopularnim merama koje smo morali da donesemo, ispravljamo ono za šta je neko drugi kriv, rekao je Vučić.

"Narod je razumeo te mere, a najviše su im se suprostavljali oni koji su najbogatiji", dok je narod koji živi pošteno rekao - mi možemo da se strpimo još godinu dana, oni koji nisu otimali znaju kako smo živeli i znaju da smo trošili više od mogućnosti, od onoga što smo stvarali", poručio je Vučić.

Zahvaljući se građanima na podršci pred početak Konvencije SNS, Vučić je rekao: "Vi biste bez mene svakako uspeli, a ja bez vas nikako".

U Narodnom pozorišu biće održana Konvencija SNS povodom pet godina postojanja stranke kojoj pored Vučića prisustvuju i ministar pravde Nikola Selaković, ministarka energetike Zorana Mihajlović, predsednik IO SNS Radomir Nikolić, funkcioneri Zoran Babić, Goran Knežević, Aleksandar Jovičić, gradonačelnici Niša, Kruševca i Leskovca Zoran Perišić, Bratislav Gašić i Goran Cvetanović.

 

Izvori:

http://www.juznasrbija.info/politika/vucic-sns-ce-se-uvek-suprotstavljati-pljacki-naroda.html

http://sns-aleksinac.org

https://www.aleksinac.net/vesti/privremene-mere-najizvesnije.html

https://www.aleksinac.net/vesti/svi-odbornici-srs-presli-kod-nikolica.html

https://www.aleksinac.net/vesti/politika/raste-popularnost-sns-a-u-aleksincu.html

https://www.aleksinac.net/vesti/politika/poceo-sa-radom-sajt-aleksinackih-naprednjaka.html

 


# Aleksandra Simić SNS Zorana Mihajlović Aleksandar Vučić Zoran Perišić Emilijan Milosavljević Mihajlo Stefanović Nenad Stanković Tomislav Nestorović Slavoljub Veličković Bratislav Gašić sajt Nova stranka Nikola Selaković Aleksandra Vučić Goran Knežević
@sns_aleksinac @avucic @NovaStranka @selakovicnikola @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima