Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вучић најавио изградњу система за наводњавање у Алексинцу

rss

15.02.2014.

На предизборном скупу Српске напредне странке који се данас одржао на платоу испред Дома културе у Алексинцу, председник ове странке је најавио да ће Алексинац добити новац за изградњу система за наводњавање

Александар Вучић у Алексинцу, ф:Радио Алексинац

Пред више стотина окупљених Алексинчана, а по процени организатора и читавих 2000, грађанима се обратио председник Странке Александар Вучић.

"Морам да признам да нисам очекивао овакав дочек. Ово само говори да је Алексинац напредњачки град" - истакао је Вучић.

Испрва је било планирано да се митинг одржи у великој сали Дома културе, али како је велики број наших суграђана остао испред, у последњем тренутку одлучено је да се трибина одржи на отвореном.

„Само они који имају урађене пројекте, попут Алексинца и Шапца, добиће средства из буџета за изградњу система за наводњавање“ – рекао је Вучић између осталог на данашњем предизборном митингу.

Вучић: Младима никад већа подршка да започну сопствени посао

Председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас да је неопходно направити бољи инвестициони амбијент у Србији и поручио младима да могу рачунати са никад већом подршком државе за покретање сопственог бизниса.

Вучић је на предизборном митингу напредњака у Алексинцу рекао да су за повољнији привредни амбијент неопходни уштеда у гломазном јавном сектору, смањење фискалног дефицита и да до краја јуна буду донети одређени системски закони.

Младима је поручио да остану у Србији и да размишљају о покретању сопственог бизниса, да ће им у томе једна од оласкшица бити што неће морати да плаћају порез прве две године, а да се истовремено ради на проналажењу механизма да се таква олакшица не злоупотребљава.

Према његовим речима људи треба да схвате да је приватна својина и капитал оно што Србију покреће напред и да је приватни бизнис тај који издржава јавни сектор, а да је један од највећих проблема у српском друштву то што нема довољно идеја и пројеката.

"Није проблем толико у новцу већ у идејама. Зато млади треба да раде на својим пројектима и да им не буде сан како да се запосле у државним институцијама и локалној самоуправи, већ да покрену свој бизнис", рекао је Вучић.

Потпредседник СНС Братислав Гашић предстојеће изборе види као врсту референдума, на којем ће грађани, како је рекао, бирати између оних који желе да направе модерну и уређену Србију и оних који од ње желе да направе "Делта макси".

"Имаћете оне који ће у наредних месец дана да уложе милионе евра у борбу против Александра Вучића, оне који желе Србију да врате у блато, који желе од ње да направе ''Делта макси'', оне које ће Мишковић да плаћа да говоре најгоре ствари против свих нас, а све како би нас вратили тамо где смо били пре две године", рекао је Гашић на скупу у Алексинцу.

Он је позвао грађане да 16. марта на том "референдуму" изаберу модерну Србију, организовану и системски решену, у којој више неће постојати мито и корупција.

Градоначелник Ниша и члан председништва СНС Зоран Перишић најавио је наставак сарадње између Ниша и Алексинца и свих осталих градова у региону и додао да ће та сарадња наставити и у области водоснабдевања.

 


# СНС Александар Вучић избори Зоран Перишић Братислав Гашић Александра Вучић
@sns_aleksinac @avucic @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима