Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stranka Rusa Srbije iz Aleksinca se obratila ambasadi Rusije

rss

03.07.2020. Boža Marković

Prenosimo mejl koji je Stranka Rusa Srbije iz Aleksinca poslala ambasadi Rusije.

Stranka Rusa Srbije iz Aleksinca se obratila ambasadi Rusije

Vaša Ekselenciji,

U prilogu dostavljamo sliku odbornika koji je izabran na izborima 21.6. ove godine sa uverenjem o izboru za odbornika SO Aleksinac Svetomira Milanovića, čije je poreklo rusko.

Ovo je drugi put za redom, posle 2016. da naša stranka ima mandat u SO Aleksinac kojim su građani ruske nacionalne manjine preko našeg odbornika zastupljeni u lokalnom parlamentu. Time je naš odbornik jedini koji je dobio mandat za zastupanje predstavnika nacionalnih manjina i po uspehu na izborima smo četvrti u Srbiji među strankama koje zastupaju nacionalne manjine. 

Taj uspeh treba ubuduće da bude još veći, jer u našoj sredini i celoj Srbiji živi mnogo ruskih sunarodnika, zbog čega smo posebno ponosni. Mnogo je mešovitih brakova, mnogi su porodično došli i stalno se nastanili u Srbiji, bave se biznisom i mi pokušavamo i ostvarujemo veze sa mnogima od njih. Na teritoriji Opštine Aleksinac registrovana je jedna ruska zemljoradnička-poljoprivredna zadruga Eko agrar 2014.

Pored istorijskih spomenika kojih na teritoriji naše Opštine ima neuporedivo najviše u Srbiji, koji svedoče o rusko-srpskim odnosima, koji su vekovni i tradicionalni, a koji nas vezuju, prisutni su odnosi u kulturi i obrazovanju, sa tendencijom povezivanja u privredno- ekonomskoj sferi i svi zajedno predstavljaju osnovu za saradnju Ruske Federacije i Republike Srbije.

Koristimo priliku da narodima Ruske Federacije, predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu i Vama lično čestitamo na uspešnom referendumu za novi Ustav RF i molimo da prenesete naše čestitke sa najlepšim željama za uspehe u svim oblastima života i rada građana RF, predsednika RF Vladimira Vladimiroviču Putina i Vama lično.

U nadi da odnose naše dve bratske države i dalje jačamo srdačno Vas pozdravljamo!

S posebnim poštovanjem

Stranka Rusa Srbije- Aleksinac


# Boža Marković - Nesvrćanin Vladimir Putin stanka rusa srbije
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima