Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Странка Руса Србије из Алексинца се обратила амбасади Русије

rss

03.07.2020. Божа Марковић

Преносимо мејл који је Странка Руса Србије из Алексинца послала амбасади Русије.

Странка Руса Србије из Алексинца се обратила амбасади Русије

Ваша Екселенцији,

У прилогу достављамо слику одборника који је изабран на изборима 21.6. ове године са уверењем о избору за одборника СО Алексинац Светомира Милановића, чије је порекло руско.

Ово је други пут за редом, после 2016. да наша странка има мандат у СО Алексинац којим су грађани руске националне мањине преко нашег одборника заступљени у локалном парламенту. Тиме је наш одборник једини који је добио мандат за заступање представника националних мањина и по успеху на изборима смо четврти у Србији међу странкама које заступају националне мањине. 

Тај успех треба убудуће да буде још већи, јер у нашој средини и целој Србији живи много руских сународника, због чега смо посебно поносни. Много је мешовитих бракова, многи су породично дошли и стално се настанили у Србији, баве се бизнисом и ми покушавамо и остварујемо везе са многима од њих. На територији Општине Алексинац регистрована је једна руска земљорадничка-пољопривредна задруга Еко аграр 2014.

Поред историјских споменика којих на територији наше Општине има неупоредиво највише у Србији, који сведоче о руско-српским односима, који су вековни и традиционални, а који нас везују, присутни су односи у култури и образовању, са тенденцијом повезивања у привредно- економској сфери и сви заједно представљају основу за сарадњу Руске Федерације и Републике Србије.

Користимо прилику да народима Руске Федерације, председнику Владимиру Владимировичу Путину и Вама лично честитамо на успешном референдуму за нови Устав РФ и молимо да пренесете наше честитке са најлепшим жељама за успехе у свим областима живота и рада грађана РФ, председника РФ Владимира Владимировичу Путина и Вама лично.

У нади да односе наше две братске државе и даље јачамо срдачно Вас поздрављамо!

С посебним поштовањем

Странка Руса Србије- Алексинац


# Божа Марковић - Несврћанин Владимир Путин станка руса србије
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима