Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije Aleksinac

rss

06.03.2015.

Saopštenje koje je poslao opštinski odbor Demokratske stranke Srbije iz Aleksinca prenosimo u celosti

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije Aleksinac

Opštinska vlast u Aleksincu skoro tri godine uporno pokušava da od građana opštine Aleksinac sakrije istinu o svojim greškama, promašajima i neodgovornom trošenju budžeta. Apsolutna partijska zloupotreba jedine lokalne televizije poslednjih meseci je više nego očigledna.

Od promene vlasti jula 2012.godine do danas ni u jednom programu ALT televizije nije gostovao predstavnik DSS-a, niti je emitovan bilo koji prilog ili izveštaj o radu DSS u Aleksincu. Slično je i sa drugim opozicionim strankama. Demokratska stranka Srbije je na poslednjim lokalnim izborima u Aleksincu pojedinačno osvojila najviše glasova i formirala je drugu najveću odborničku grupu u SO Aleksinac. Jedino gde se koliko-toliko mogla čuti naša reč su sednice Skupštine opštine Aleksinac.

Nekoliko poslednjih meseci ALT ne emituje snimke sednica opštinske Skupštine. Sa poslednje četiri sednice koje su održane 11.septembra, 8, 18 i 30. decembra 2014. godine emitovani su samo kratki, očigledno cenzurisani, prilozi kojima se dezinformišu građani o onome što se na sednicama dešavalo.

Donešen je budžet, programi javnih preduzeća i ustanova i desetine najvažnijih odluka a da se o tome nije čula ni reč na televiziji koju finansiraju svi građani opštine Aleksinac. Odlukom urednice, koja je istovremeno potpredsednik OO SNS Aleksinac, zabranjeno je da se u bilo kom programu pojave predstavnici opozicije, posebno DSS-a. Njenom odlukom, iza koje stoje vladajuće stranke, zabranjeno je emitovanje snimaka sednica SO Aleksinac.

ALT televizija radi kao javni elektronski medij u okviru javnog preduzeća „Reč radnika“ čiji je osnivač Skupština opštine Aleksinac. U programu preduzeća navedeno je sledeće: „Misija preduzeća JNIRTVP „Reč radnika“, ujedno i obaveza, je da blagovremeno i nepristrasno informiše građane opštine Aleksinac o svim aktuelnim dešavanjima na području aleksinačke opštine.“

Imajući u vidu da se ALT televizija gotovo isključivo finansira iz budžeta, što znači parama svih građana opštine Aleksinac, smatramo da je obaveza (kako i stoji u programu preduzeća) da se nepristrasno i pravovremeno građani informišu o radu SO Aleksinac. ALT televizija je zahvaljujući ulaganjima iz budžeta Opštine kadrovski i tehnički opremljena da snima i emituje čitav tok sednica Skupštine, što je do pre par meseci i činila.

Na poslednjoj sednici SO Aleksinac zatražili smo da Skupština opštine Aleksinac kao osnivač obaveže Alt televiziju da nastavi sa emitovanjem snimaka celokupnog toka sednica SO Aleksinac. Jedino su odbornici opozicije glasali za ovaj predlog.

Očigledno je da u programu ALT televizije uskraćeno pravo građanima na informisanje i da postoji diskriminacija građana po osnovu političkih opredeljenja što je suprotno Ustavu i zakonima Republike Srbije.

Demokratska stranka Srbije u Aleksincu zahteva od opštinske vlasti da prekine apsolutnu cenzuru. Umesto što pokušavaju da od građana sakriju svako kritičko mišljenje gušeći privatne medije (primer je pokušaj ukidanja sajta aleksinac.net) neka se pobrinu da televizija koju su dali na upravljanje i „uređivanje“  svojim nestručnim stranačkim funkcionerima obavlja ono zbog čega je osnovana: da objektivno informiše građane koji su njeni pravi vlasnici.

OO Demokratske stranke Srbije Aleksinac

Komentara: 2


# SNS Alt TV budžet DSS Reč radnika Aleksinac.Net saopštenje SO Aleksinac
@sns_aleksinac @dsscentar @aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-3)

    ristic 07.03.2015.
    mmrak , mrak, mrak, nista se ne vidi !

  • (+8) (-2)

    mrkli mrak 08.03.2015.
    Izgleda da se SNS bas trudi da se ne cuje nesto protiv njih. Kao da se u ovom gradu nesto moze da sakrije. Svaka vlast koja je cenzurom medija pokusala da sacuva vlast, to joj se obilo o glavu. Mogu i ovi da kriju svoje lopovluke, zloupotrebe, rodjacka zaposljavanja, bacanje nasih para za njihove g.zice, sve ce to doci na naplatu.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}