Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност Општинског одбора Демократске странке Србије Алексинац

rss

06.03.2015.

Саопштење које је послао општински одбор Демократске странке Србије из Алексинца преносимо у целости

Саопштење за јавност Општинског одбора Демократске странке Србије Алексинац

Општинска власт у Алексинцу скоро три године упорно покушава да од грађана општине Алексинац сакрије истину о својим грешкама, промашајима и неодговорном трошењу буџета. Апсолутна партијска злоупотреба једине локалне телевизије последњих месеци је више него очигледна.

Од промене власти јула 2012.године до данас ни у једном програму АЛТ телевизије није гостовао представник ДСС-а, нити је емитован било који прилог или извештај о раду ДСС у Алексинцу. Слично је и са другим опозиционим странкама. Демократска странка Србије је на последњим локалним изборима у Алексинцу појединачно освојила највише гласова и формирала је другу највећу одборничку групу у СО Алексинац. Једино где се колико-толико могла чути наша реч су седнице Скупштине општине Алексинац.

Неколико последњих месеци АЛТ не емитује снимке седница општинске Скупштине. Са последње четири седнице које су одржане 11.септембра, 8, 18 и 30. децембра 2014. године емитовани су само кратки, очигледно цензурисани, прилози којима се дезинформишу грађани о ономе што се на седницама дешавало.

Донешен је буџет, програми јавних предузећа и установа и десетине најважнијих одлука а да се о томе није чула ни реч на телевизији коју финансирају сви грађани општине Алексинац. Одлуком уреднице, која је истовремено потпредседник ОО СНС Алексинац, забрањено је да се у било ком програму појаве представници опозиције, посебно ДСС-а. Њеном одлуком, иза које стоје владајуће странке, забрањено је емитовање снимака седница СО Алексинац.

АЛТ телевизија ради као јавни електронски медиј у оквиру јавног предузећа „Реч радника“ чији је оснивач Скупштина општине Алексинац. У програму предузећа наведено је следеће: „Мисија предузећа ЈНИРТВП „Реч радника“, уједно и обавеза, је да благовремено и непристрасно информише грађане општине Алексинац о свим актуелним дешавањима на подручју алексиначке општине.“

Имајући у виду да се АЛТ телевизија готово искључиво финансира из буџета, што значи парама свих грађана општине Алексинац, сматрамо да је обавеза (како и стоји у програму предузећа) да се непристрасно и правовремено грађани информишу о раду СО Алексинац. АЛТ телевизија је захваљујући улагањима из буџета Општине кадровски и технички опремљена да снима и емитује читав ток седница Скупштине, што је до пре пар месеци и чинила.

На последњој седници СО Алексинац затражили смо да Скупштина општине Алексинац као оснивач обавеже Алт телевизију да настави са емитовањем снимака целокупног тока седница СО Алексинац. Једино су одборници опозиције гласали за овај предлог.

Очигледно је да у програму АЛТ телевизије ускраћено право грађанима на информисање и да постоји дискриминација грађана по основу политичких опредељења што је супротно Уставу и законима Републике Србије.

Демократска странка Србије у Алексинцу захтева од општинске власти да прекине апсолутну цензуру. Уместо што покушавају да од грађана сакрију свако критичко мишљење гушећи приватне медије (пример је покушај укидања сајта алексинац.нет) нека се побрину да телевизија коју су дали на управљање и „уређивање“  својим нестручним страначким функционерима обавља оно због чега је основана: да објективно информише грађане који су њени прави власници.

ОО Демократске странке Србије Алексинац


# СНС Алт ТВ буџет ДСС Реч радника Алексинац.Нет саопштење СО Алексинац
@sns_aleksinac @dsscentar @aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима