Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opozicija upozorava na brojne nezakonite odluke SO Aleksinac

rss

02.06.2014. Radio Aleksinac

Iako su sve tačke dnevnog reda na poslednjoj sednici opštinskog parlamenta, održanoj u utorak, usvojene ubedljivom većinom glasova, malobrojna aktivna opozicija u SO Aleksinac nezadovoljna je ponašanjem vladajuće većine.

Opozicija upozorava na brojne nezakonite odluke SO Aleksinac

Odbornik iz redova Demokratske stranke Srbije Ivan Dimić navodi da opozicija već dve godine ukazuje na nezakonite postupke i odluke koje SO Aleksinac donosi, ali da su tek sada, kada su i nadležna ministarstva potvrdila njihovu nelegitimnost, one poništene i odbačene.

Dimić se osvrnuo i na odluku o postavljenju Aleksanre Simić na mesto v.d. direktorke Radio televizije Alt nazvavši je političkom. On je dodao da ne samo što nije ispoštovana konkursna procedura, već novopostavljena direktorka nema ni potrebne kvalifikacije za obavljanje funkcije. Kako bi se novonstali problem prenebregnuo, ističe prvi čovek aleksinačkog DSS-a, došlo je čak i do promene statuta ovog preduzeća, a sve pod okriljem SO Aleksinac.

- Imali smo jedno zaista čudesno objašnjenje kako mora da se postavi novi direktor Alta, a to naravno mora da bude partijski čovek koji ne ispunjava bilo kakve uslove. U rešenju o izboru v.d. direktora stoji samo ime i prezime kandidata, bez biografije, stručne spreme ili bilo čega drugog, tako da to može da bude bilo koja Aleksandra Simić, a ne ona koju su oni postavili. Pre toga su uradili još jednu veliku nezakonitost, promenili statut Alta da bi uopšte mogli da biraju ženu koja ne ispunjava bilo kakve uslove da bi bila direktorka medijske kuće.

Burne reakcije opozicije izazvala je i odluka o dodeli javnih priznanja opštine Aleksianc zaslužnim pojedincima. Dimić objašnjava da je i tu odlučivala stranačka pripadnost, pa će tako na proslavi Dana opštine Aleksinac po svoju nagradu doći i direktor Doma u Lipovcu Emilijan Milosavljević, inače potpredsednik SNS-a.

- Njega su predložili njegovi partijski drugovi iz Opštinske uprave, uz obrazloženje da je on izuzetno unapredio rad ustanove u Lipovcu i da je zaslužio nagradu. Ja sam bio jedan od onih koji su se tome usprotivili, međutim iako je većina odbornika u sali klimala glavom, čak i ovi iz vladajućih stranaka, kada je došlo do glasanja, morali su da slušaju svoje partijske lidere i glasali su da Emilijan Milosavljević ničim zasluženo dobije opštinsko priznanje i nagradu od 30.000 dinara. To bi mogao da dobije bilo koji građanin opštine Aleksinac, jer verujem da je mnogo onih koji su više učinili za opštinu Aleksinac nego pomenuti funkcioner iz SNS-a.

Nekadašnji predsednik opštine Aleksinac zaključuje da javnost nije upoznata sa brojnim nezakonitim postupcima i nelegalnim radnjama u javnim preduzećima i ustanovama delom i zbog toga što se opozicija u lokalnom parlamentu svela na nekoliko ljudi, bez organizovanog nastupa i delanja.

 

Komentara: 9


# predsednik opštine Aleksandra Simić Ivan Dimić SNS Alt TV DSS Emilijan Milosavljević Radio Aleksinac SO Aleksinac
@sns_aleksinac @dsscentar @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+3) (-0)

  Daca 02.06.2014.
  Strašno. A ovo za promenu statuta, treba da ih tuže drugi kandidati koji ispunjavaju uslove a upoznat sam da se neki spremaju na taj korak, oba pola.

 • (+1) (-2)

  Alekssincanin 02.06.2014.
  Badava pricas Dimucu nema ko da cuje

 • (+5) (-2)

  DOSTA JE BILO 02.06.2014.
  Dimicu vrati se.

 • (+1) (-0)

  Aleksincanin 03.06.2014.
  lep primer daju onima koji imaju zavrsen fakultet, ne moraju da se skoluju mogu i sa tekstilnom idiplomom biti direktori.

 • (+5) (-0)

  PS 03.06.2014.
  Glasali ste, sad gledajte i uzivajte.

 • (+3) (-0)

  Doktor 03.06.2014.
  Pa kad moze ministar policije Stefanović da lažira doktorat i kad može predsednik kazandzija da preko noći završi čuveni Megatrend onda nema više ništa čudno.Uostalom drugo se ne može ni očekivati od ove diktatorske "vlasti"

 • (+2) (-0)

  alek 04.06.2014.
  a sta radi pravna sluzba u opstini? oni trebaju da pripreme nacrte odluka i da daju zakonsko obrazlozenje za svaku

 • (+10) (-0)

  odgovor Aleku 04.06.2014.
  Alek kako mislis da pravna sluzba moze da radi kad su tu ljudi sa visom skolom ili eventualno sa fakultetom Pijuk ili tako nekim...Za DSS nikada u zivotu nisam glasala ali ovaj Dimic je pokazao da je jedini sposoban u celoj nasoj opstini...svaka mu cast.Dimicu ako citas ove komentare imaces 10 mojih glasova na sledecim lokalnim izborima :)

 • (+13) (-3)

  Nista nije uzalud 16.06.2014.
  Dimicu,svaka ti cast!Da nije tebe,samo bismo nagadjali sta su sve spremni da urade,pogaze,laziraju,lazno obrazloze i uz to bahato se ponasaju.Ti ,dok si bio predsednik,licio si na predsednika i ponasao se u skladu sa tom funkcijom:cist,uredan,kultivisan,ugladjen u komunikaciji.Nisi gresio u padezima(u Recu radnika isl.),stvarno si predstavljao ovaj grad koliko se to moglo dostojanstveno.BRAVO !
  A ovo sad,BRUKA.I tacka.Nemaju mere ni obraza.Cute i rade pokvareno i podli kavi su i sami kao ljudi.Ali,videcemo i njima ledja
  uskoro!Jos jednom,BRAVO,jedina si svetla tacka u tom brlogu.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima