Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радојковић поднео иницијативу за појефтињење изношења смећа

rss

24.09.2014. Д. Остојић

Драгослав Радојковић Дале, одборник из села Краљева поднео је СО Алексинац писмену иницијативу за појефтињењем цене изношења смећа.

Радојковић поднео иницијативу за појефтињење изношења смећа

У изјави за Алексинац.Нет одборник Радојковић каже:

"Одговорно тврдим да је цена изношења смећа од скоро 500 динара, најскупља у Србији. Алексинчани и ми који живимо на селу плаћамо највећу цену а услуга је никаква. Нити редовно избацују смеће, а и нема довољно канти. У Краљеву на пола километар иде једна канта, а цело село мора да плаћа. То је брука. Зато сам поднео предлог општини да се цена изношења смећа што пре смањи. Само да додам још нешто. Ако је премијер Вучић смањио нама пензионерима пензије, а радницима плате, онда је ред и да се смањи цена воде и изношења смећа." наводи Драгослав Радојковић у селу познатији као Дале Бујер.

Драгослав Радојковић је Општинском већу послао и детаљно образложење због кога сматра да његов предлог треба бити усвојен.

Комплетан текст преносимо у оригиналу:

"На једној од претходних седница Скупштина општине Алексинац усвојила је Извештај о раду ЈКП „Комуналне услуге“ за 2013. годину у којем је објављено да је предузеће остварило добит на позицији изношења смећа од грађана од преко 12 милиона динара. Сматрамо да ЈКП треба да буде у служби грађана и да обавља послове за које је основано и који су му поверени тако да то не буде на штету грађана.

Имајући у виду ову чињеницу сматрамо да су створени услови и да је неопходно умањити цене за изношење смећа за све грађане, нарочито у селима општине Алексинац где се изношење смећа врши контејнерима који су понекад удаљени више стотина метара од корисника. Ово смањење цена очигледно не би угрозило пословање ЈКП, али би умногоме било у корист грађана, што би требало да буде основни циљ локалне самоуправе и њених предузећа.

Било је више јавно изнетих обећања директора ЈКП „Комуналне услуге“ иводећих представника локалне власти да цене изношења смећа могу бити смањене али до данас нема никакве конкретне одлуке, а колико знамо, ово питање није ни разматрано. Зато предлажемо да Скупштина општине усвоји предложену препоруку која би имала обавезујући карактер за ЈКП „Комуналне услуге“. Тиме би цене изношења смећа у општини Алексинац биле бар приближно доведене на ниво који одговара стандарду грађана и реалним ценама на тржишту."

председник одборничке групе ДСС
Драгослав Радојковић
 

Коментара: 2


# Драгослав Радојковић ДСС Комуналне услуге ЈП Алексинац.Нет комуналије смеће цена Комуналне услуге ЈП
@dsscentar @aleksinacnet @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-1)

    dakikraljevac 25.09.2014.
    A kako se to Dale setis da obecavas kule i gradove uvek nekako pred izbore?I pre si obecavao a i sada radis isto.U Stopu te prati Raca iz Vakupa jer ste skoro na predsednistvu vas dvojica obecali kanalizaciju kroz Kraljevo i Vakup tj zavrsili ste to nije problem kao i ciscenje korita moravice.Korito moravice je u planu cicscenja jos iz poplava 2010 ali Srbijavode name para i stalno vrti istu pricu.A projekat za kanalizaciju mislim da je napisan neke 1983 ili 1989 i ? Sada ce Raca i Dale da daju pare iz dzepa da se to odradi ok

  • (+10) (-0)

    vodomer 25.09.2014.
    Dusane, ostavi se smeca, sta da radimo sa djubretom ? Ovo sa standardizovanim radikalskim sahtama za vodomere postaje ozbiljno. Zasto ne istrazis koliko su gradjane kostale sahte u Lole Ribara, kako su zavrseni konflikti u ulici iznad Kesara, ko i kako ucenjuje i maltretira usamljene penzionere u jednosmernoj ispod opstine a sve zbog sahti po radikalskoj specifikaciji, to istrazi umesto hvalospeva vlasti, ili se plasis da ce ti ugasiti sajt ?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима