Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Plaćeni ili neplaćeni predsednik skupštine

rss

16.05.2016. D. Ostojić

Problema sa sastavljanjem lokalne vlasti nema.
Planirana većina je više nego očigledna.
Buduća vlast imaće podršku od skoro 40 odbornika.

Plaćeni ili neplaćeni predsednik skupštine

Da li će biti podrške i za plaćene funkcije ostaje da se vidi.

Plaćeni većnici sa platom od 75.000 dinara su pojedinim političarima kost u grlu. Drugi problem o kome se priča poslednjih dana je funkcija plaćenog predsednika skupštine opštine Aleksinac.

Naime, do sada je ova funkcija bila plaćena, i to u rangu plate opštinskih funkcionera. Ovoga puta desilo se nešto neverovatno. Javila se dva odbornika vladajuće većine koja pristaju da taj posao rade bez plate, volonterski.

Od našeg sagovornika smo saznali detalje:

"U Srpskoj naprednoj stranci je podeljeno mišljenje o funkciji predsednika skupštine. Na jednom od sastanka se javila dvojica naših odbornika koji su predsedniku Stankoviću rekli da žele volonterski da obavljaju funkciju predsednika skupštine. Jedan od njih je penzioner, a drugi funkcioner lokalne ustanove. Obojica kažu da imaju dobra primanja, i da bi dobro obavljali posao predsednika skupštine bez dinara naknade. Taj predlog nije naišao na odobravanje rukovodstva odbora SNS, mada se još ne zna kakva će biti konačna odluka."

Funkcija plaćenog predsednika opštine za period jednog mandata košta budžet opštine Aleksinac skoro 5.000.000 dinara.

Komentara: 2


# predsednik budžet skupština odbornik dnevnice plata
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    Gruja 16.05.2016.
    Zar je realno da predsednik skupstine bude neplaceno mesto a Nenadovic da bude placeni vecnik sa 75 000 din platom. Bruka!

  • (+24) (-1)

    samo bahato 17.05.2016.
    Imaćete Grujicu sa platom od 85000 dinara koji nikad ne dolazi na posao, a i nema šta da radi jer se ništa ne pita, nije ni potreban za vlast. Uz njega će biti bar još 5 parazita na budžetu u vidu plaćenih većnika. Očigledno su oni koji su glasali za SNS hteli da se pare troše na plate lenčuga umesto da se, recimo, završi jednosmerna ulica.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}