Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 37. sednica Skupštine, zavođenje reda u finansijama

rss

30.12.2015. Opština Aleksinac

Na 37. sednici Skupštine opštine Aleksinac, održanoj danas, usvojene su odluke koje su prethodno izglasane na sednici Opštinskog veća održanoj prošle nedelje

Održana 37. sednica Skupštine, zavođenje reda u finansijama

Među ovim odlukama najvažniji su finansijski planovi i planovi poslovanja za 2016. godinu većine opštinskih javnih preduzeća i ustanova, cenovnik usluga JKP „Komunalne usluge“, Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2016. godinu i izmena Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac.

Usvojena je i Odluka o gašenju računa pojedinih budžetskih korisnika - mesnih zajednica, ustanova kulture i OTIS-a. Ovom odlukom, kako je napomenuto, ne menja se pravni niti faktički status ovih korisnika, ali se uspostavlja stroži sistem kontrole plaćanja i pojednostavljuje praćenje njihovog poslovanja.

Pored toga, usvojen je i Kalendar aktivnosti učešća građana u budžetskom procesu za izradu budžeta opštine Aleksinac, koji predviđa anketiranje i neposredne razgovore sa građanima, budžetske forume sa predstavnicima udruženja građana i budžetskim korisnicima, kao i bolje informisanje opšte javnosti o procesu izrade budžeta, a sve u cilju veće transparentnosti u radu lokalne samouprave i bolje komunikacije sa građanima.

Odbornici Skupštine nisu usvojili amandmane opozicije koji su se odnosili na predlog Odluke o naknadi troškova odbornicima i drugim licima u organima opštine Aleksinac, među kojima i predlog za povećanje dnevnice za rad na sednici Skupštine sa sadašnjih 2000 na 3000 dinara.  

Komentara: 7


# OTIS budžet opština finansije skupština dnevnice Komunalne usluge JP udruženja građana Komunalne usluge JP
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+31) (-6)

  BRUKA I SRAMOTA 30.12.2015.
  Ček, ček. Pa zar ova odbornica Jasmina Đorđević nije sedela pored Dimića. Izgleda da joj nekog zaposlili pa prešla u SPS. Klela se u Dimića, ali obraz đon.

 • (+21) (-8)

  majstor kreka 30.12.2015.
  Preletači, zaposlila ''nekog'' preko noći, a covek vec imao posao, radio u radionici. Šta da se priča, a mi koji smo bez posla, i to sa strukom ništa...umesto da zaposle nekog sa biroa opet politički. Muka mi je više od ovoga. Jadna je ova Srbija gde sve ide preko veze i preko politike, a mi koji nemamo nikakvu vezu u politici i nismo članovi ni jedne stranke možemo da pomremo gladni. Sve se radi iz interesa, menjaju se stranke, prijatelji, a to ne radi sirotinja i onaj kome je posao preko potreban kako ne bi doživeo kataklizmu, već oni koji su jaki i imaju. Jadna si moja Srbijo.

 • (+10) (-5)

  Aleksincanka 31.12.2015.
  Ovo samo u Aleksinac ima. Ljudi svesno idu u propast a Valjda ih savetnici tako uce, za kontrolu pogotovo.

 • (+17) (-6)

  ideologija 31.12.2015.
  Nije zaposlila ''nekog'' nego muža. Eno ga u JP za puteve.Juče Dimić, danas SPS, sutra?

 • (+5) (-5)

  Goran 01.01.2016.
  Što se bunite kada niste glasali ili ako jeste, onda ste glasali za neku opciju koja je dosada već bila na vlasti. Zamislite ovi sada su na vlasti samo sa 20% podrške svih glasača. Pa, ako vam je dobro, onda ništa!

 • (+14) (-5)

  OTIS 02.01.2016.
  Ma nek se vesele ljudi,pred OTIS-om muzika,ispred OTIS-a zaposleni,jer koliko ih je ne mogu ni da stanu unutra..a kumica Milena prima li prima...sad zbrinjava i one iz Alt-a...
  Ehhhh odoh da se uclanim u SPS pa me mozda pribere Milena

 • (+1) (-0)

  janko 04.01.2016.
  Previse smo zavidan narod


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima