Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Peticiju potpisalo blizu 2000 Aleksinčana

rss

14.03.2017.

Vest o otvaranju Prihvatnog centra za 450 azilanata deo građana opštine Aleksinac primio je sa velikim negodovanjem.

Peticiju potpisalo blizu 2000 Aleksinčana

Oni su svoj stav iskazali potpisivanjem peticije u okviru koje se jasno nalaže predstavnicima lokalne vlasti da se izjasne protiv dolaska azilanata u Aleksinac.

U saopštenju koje su tim povodom predočili javnosti inicijatori navode:

"Podnosioci Peticije biće isključivo GRAĐANI OPŠTINE ALEKSINAC. OO SRS Aleksinac biće samo tehnička podrška građanima pri prikupljanju potpisa. Takođe, pozivamo sve zainteresovane građane iz svih naseljenih mesta naše opštine, privrednike i preduzetnike, koji žele da pomognu u prikupljanju potpisa da se jave na telefon 064/807-88-25.

Peticijom se zahteva da se Skupština opštine Aleksinac izjasni PROTIV otvaranja prihvatnog centra za izbeglice i azilante na teritoriji opštine Aleksinac i da uputi Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike dopis u kome se PROTIVI otvaranju ovakvog centra i da nećete dati saglasnost za njegovo otvaranje na teritoriji opštine Aleksinac.

Svesni smo da bi otvaranje takvog centra u svakom pogledu bilo štetno po građane naše Opštine, a pogotovu bi imalo negativan uticaj na ekonomski razvoj naše Opštine."


# SRS izbeglice azilanti peticija
@SRS_info @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima