Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Može li anonimna prijava opstruirati naredna skupštinska zasedanja?

rss

15.09.2014. D. Ostojić

Na poslednjem zasedanju skupštine verifikacija dva člana školskog odbora u školi Ljupče Nikolić nije uvedena u dnevni red jer je neko poslao anonimnu prijavu administrativnom odboru skupštine.

Može li anonimna prijava opstruirati naredna skupštinska zasedanja?

Takvo objašnjenje su uputili Nenad Stanković, a svojim postpukom ga uvažio Grujica Veljković predsednik skupštine. Doneta je odluka da se sačeka izveštaj nadležne prosvetne inspekcije. Ovo je prvi put da se ta pravna formulacija uvodi u aleksinačka skupštinska zasedanja.

Zašto je ovaj postupak opasan za dalji rad skupštine?

Zato što će sad neko ko ima zlu nameru moći da opstruira rad skupštine na sledeći način. Dovoljno je da neko unapred ima dnevni red o čemu će razmatrati članovi skupštinskih komisija. I dovoljno je da za svaku od tih tačaka pošalje po jednu anonimnu prijavu, sa manje ili više pravnog znanja ili neznanja.

Samim tim što je anonimna prijava uredno stigla, i podeljena članovima skupštinskih komisija, nijedna tačka koju ta komisija bude razmatrala neće moći da ide na skupštinsku raspravu, baš zbog toga što je pristigla anonimna prijava. Onda će za svaku tu prijavu morati da se sačeka izveštaj nadležne inspekcije. I samim tim, taj dnevni red skupštine mora biti izmenjen dok se nadležna inspekcija ne oglasi izveštajem.

Šta je zapravo još u tome opasno. Opasno je što se politički dogovori među koalicionim partnerima farbaju navodno pravnom regulativom, pa se pravne poštapalice predstavljaju kao zakonske procedure.

Suština je sledeća. Dva člana školskog odbora iz redova roditelja nisu verifikovana, jer njihovom verifikacijom oni postaju članovi školskog odbora koji će učestvovati u glasanju. Pošto se nezvanično govori da će glasati protivno volji lokalne vlasti, onda ih je skupštinska većina izbacila iz igre i na taj način obezbedila siguran prolaz za direktora Toplica Petrovića, kandidata SNS-a.

 

Komentara: 5


# SNS Ljupče Nikolić OŠ skupština Grujica Veljković Nenad Stanković Toplica Petrović prijava
@sns_aleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+18) (-0)

  glumac 16.09.2014.
  ovaj grad postao je pozoriste u kome se nekoliko godina unazad igra ista tragikomedija, publika place ili se smeje, zavisi od toga da li vlast pravi stetu ili objasnjava kako je ta steta ustvari uspeh

 • (+14) (-1)

  Jowa 16.09.2014.
  Ma oni hoće da nameste da Toplica bude direktor na silu da bi im posle on završio za osnovnu školu da završe a posle da upišu veliki megatrend kao oni njihovi pametnjakovići što sve znaju sa sve pućastog,garant.

 • (+11) (-0)

  Jowo, 18.09.2014.
  ma njih ne bi sada ni u vrtice primili...mozda u onu skolu,prekoputa one cesme :P

 • (+12) (-0)

  jelow 18.09.2014.
  a za njih li se ta skola, preko puta one cesme, renovira ?

 • (+5) (-0)

  posmatrac 19.09.2014.
  Smišljen potez "NAZADNjAKA" za uvođenje prinudne uprave u školu i postavljanja VD direktora u školu jer je to jedini način da se dođe do vlasti u školi i zamažu oči roditeljima i nastavnicima a škole Ljupče Nikolić. Kako ih samo nije sramota da poništavaju odluku roditelja i iste stavljaju u koš politike koja ih uopšte ne interesuje vec galasaju po savesti a za dobrobit svoje dece. Treba da je sramota predsednika opštine koji nije mogao svoju decu da vaspita a da sada zabranjuje roditeljima da vaspitavaju svoju decu.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima