Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Може ли анонимна пријава опструирати наредна скупштинска заседања?

rss

15.09.2014. Д. Остојић

На последњем заседању скупштине верификација два члана школског одбора у школи Љупче Николић није уведена у дневни ред јер је неко послао анонимну пријаву административном одбору скупштине.

Може ли анонимна пријава опструирати наредна скупштинска заседања?

Такво објашњење су упутили Ненад Станковић, а својим постпуком га уважио Грујица Вељковић председник скупштине. Донета је одлука да се сачека извештај надлежне просветне инспекције. Ово је први пут да се та правна формулација уводи у алексиначка скупштинска заседања.

Зашто је овај поступак опасан за даљи рад скупштине?

Зато што ће сад неко ко има злу намеру моћи да опструира рад скупштине на следећи начин. Довољно је да неко унапред има дневни ред о чему ће разматрати чланови скупштинских комисија. И довољно је да за сваку од тих тачака пошаље по једну анонимну пријаву, са мање или више правног знања или незнања.

Самим тим што је анонимна пријава уредно стигла, и подељена члановима скупштинских комисија, ниједна тачка коју та комисија буде разматрала неће моћи да иде на скупштинску расправу, баш због тога што је пристигла анонимна пријава. Онда ће за сваку ту пријаву морати да се сачека извештај надлежне инспекције. И самим тим, тај дневни ред скупштине мора бити измењен док се надлежна инспекција не огласи извештајем.

Шта је заправо још у томе опасно. Опасно је што се политички договори међу коалиционим партнерима фарбају наводно правном регулативом, па се правне поштапалице представљају као законске процедуре.

Суштина је следећа. Два члана школског одбора из редова родитеља нису верификована, јер њиховом верификацијом они постају чланови школског одбора који ће учествовати у гласању. Пошто се незванично говори да ће гласати противно вољи локалне власти, онда их је скупштинска већина избацила из игре и на тај начин обезбедила сигуран пролаз за директора Топлица Петровића, кандидата СНС-а.

 

Коментара: 5


# СНС Љупче Николић ОШ скупштина Грујица Вељковић Ненад Станковић Топлица Петровић пријава
@sns_aleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+18) (-0)

  glumac 16.09.2014.
  ovaj grad postao je pozoriste u kome se nekoliko godina unazad igra ista tragikomedija, publika place ili se smeje, zavisi od toga da li vlast pravi stetu ili objasnjava kako je ta steta ustvari uspeh

 • (+14) (-1)

  Jowa 16.09.2014.
  Ma oni hoće da nameste da Toplica bude direktor na silu da bi im posle on završio za osnovnu školu da završe a posle da upišu veliki megatrend kao oni njihovi pametnjakovići što sve znaju sa sve pućastog,garant.

 • (+11) (-0)

  Jowo, 18.09.2014.
  ma njih ne bi sada ni u vrtice primili...mozda u onu skolu,prekoputa one cesme :P

 • (+12) (-0)

  jelow 18.09.2014.
  a za njih li se ta skola, preko puta one cesme, renovira ?

 • (+5) (-0)

  posmatrac 19.09.2014.
  Смишљен потез "НАЗАДЊАКА" за увођење принудне управе у школу и постављања ВД директора у школу јер је то једини начин да се дође до власти у школи и замажу очи родитељима и наставницима а школе Љупче Николић. Како их само није срамота да поништавају одлуку родитеља и исте стављају у кош политике која их уопште не интересује вец галасају по савести а за добробит своје деце. Треба да је срамота председника општине који није могао своју децу да васпита а да сада забрањује родитељима да васпитавају своју децу.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима