Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ko i zašto ljulja opštinsku vlast u Aleksincu?

rss

24.07.2014. D. Ostojić

Opozicione partije u Aleksincu su na razne načine pokušavale da dovedu do promene lokalne vlasti, ali im to nije uspevalo, čak nisu bili ni blizu magičnog broja od 28 odbornika koliko je potrebno za smenu vlasti i formiranje nove.

Ko i zašto ljulja opštinsku vlast u Aleksincu?

Ovoga puta se dešava nešto novo, i zanimljivo, mada su male šanse da to uspe. Pojedini predstavnici aktuelne koalicije, tajno pregovaraju o promeni lokalne vlasti. Svi bi da menjaju dres ali ne žele da preuzmu rizik tasa na vagi.

S druge strane, Nenad Stanković nikad nije imao jaču poziciju u stranci. Iako jedna manja grupa naprednjaka iz Aleksinca, stalnim kritikama u centrali SNS-a, pokušava da minira poziciju Stankovića, za sada je stav centrale SNS-a, da u Aleksincu ništa ne treba menjati.

Dodatnu nesigurnost čini i turbulencija nastala smenama u URS-u. Iako zvanične informacije kažu da Grujica Veljković kontroliše celu odborničku grupu, nezvanične vesti kažu da su se pojedini odbornici URS-a priklonili taboru naprednjaka.

Nesigurna je situacija i sa odbornicima PUPS-a. Naši izvori tvrde  da postoje velike šanse da PUPS izađe iz lokalne koalicije, i priključi se Dimićevim odbornicima. Takve najave su postojale i sa Jedinstvenom Srbijom, ali su ubrzo demantovane.

 


# SNS opština skupština odbornik URS PUPS Grujica Veljković Nenad Stanković
@sns_aleksinac @regionisrbije @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima