Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kako se troši opštinski budžet - Milion evra za specijalizovane usluge

rss

11.12.2012. Jovana Savić

U koalicionim dogovorima jedna od najvažnijh opštinskih firmi uvek je bila Direkcija.
Njena jačina u političkim trgovinama bila je jednaka mestu predsednika opštine.

Kako se troši opštinski budžet - Milion evra za specijalizovane usluge

Građanima je uvek bilo nejasno zašto je to tako. Oni koji su se bavili lokalnom politikom su znali da je ogroman novac skoncentrisan u Direkciji. Drugi političari su smatrali da je Direkcija protočni bojler za novac, i da nije baš potrebna u obimu kakav je danas. Ove godine je za Direkciju predviđeno skoro 5 miliona evra.

- Novim budžetom opštine su predviđena najveća sredstva za troškove rada Direkcije. Posebne stavke Direkcijinog budžeta su najzanimljivije, recimo milion i dvesta hiljada evra je predviđeno za specijalizovane usluge. Taj deo je posebno pogodan za manipulaciju, jer se tim novcem plaćaju usluge koje Direkcija ne može ili neće da izvrši, pa angažuje drugog da to uradi. Prilikom tih tendera se uvek vodi najveća bitka, ko će zapravo da dobije posao, jer su iznosi milioni evra.- reči su jednog od nekadašnjeg člana UO Drekcije, koji je želeo da ostane anoniman.

Mnogi predstavnici lokalne vlasti nisu zadovoljni radom Direkcije, ali su svesni da onog momenta kada pokušaju da promene nešto u Direkciji, tog momenta pada lokalna vlast.

Komentara: 0


# budžet Direkcija
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}