Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Како се троши општински буџет - Милион евра за специјализоване услуге

rss

11.12.2012. Јована Савић

У коалиционим договорима једна од најважнијх општинских фирми увек је била Дирекција.
Њена јачина у политичким трговинама била је једнака месту председника општине.

Како се троши општински буџет - Милион евра за специјализоване услуге

Грађанима је увек било нејасно зашто је то тако. Они који су се бавили локалном политиком су знали да је огроман новац сконцентрисан у Дирекцији. Други политичари су сматрали да је Дирекција проточни бојлер за новац, и да није баш потребна у обиму какав је данас. Ове године је за Дирекцију предвиђено скоро 5 милиона евра.

- Новим буџетом општине су предвиђена највећа средства за трошкове рада Дирекције. Посебне ставке Дирекцијиног буџета су најзанимљивије, рецимо милион и двеста хиљада евра је предвиђено за специјализоване услуге. Тај део је посебно погодан за манипулацију, јер се тим новцем плаћају услуге које Дирекција не може или неће да изврши, па ангажује другог да то уради. Приликом тих тендера се увек води највећа битка, ко ће заправо да добије посао, јер су износи милиони евра.- речи су једног од некадашњег члана УО Дрекције, који је желео да остане анониман.

Многи представници локалне власти нису задовољни радом Дирекције, али су свесни да оног момента када покушају да промене нешто у Дирекцији, тог момента пада локална власт.

Коментара: 0


# буџет Дирекција
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима