Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sednica opštinskog veća sa 68 tačaka

rss

23.02.2016.

Danas je u sali SO Aleksinac održana 81. sednica Opštinskog veća sa dnevnim redom od 68 tačaka.

Sednica opštinskog veća sa 68 tačaka

Najveći broj tačaka današnje sednice odnosio se na razmatranje predloga rešenja o davanju saglasnosti na zaključenje vansudskog poravnanja sa radnicima Opštinske uprave Aleksinac, kao i radnicima pojedinih javnih preduzeća i ustanova, u postupku za mirno rešavanje spora za naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa posla za 2013. i 2014. godinu.

Većnici su, pored pomenutog, usvojili i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2016. godinu. Naime, ova odluka rađena je pre svega u cilju bilansiranja prenetih sredstava iz prethodne godine shodno njihovom ukupnom ostvarenju na dan 31.12.2015. U tom smislu izvršeno je uvećanje prenetih sredstava iz prethodne godine za 26.060.396 dinara. Planirani tekući prihodi budžeta uvećani su za 5.300.000 dinara, jer su bilansirana očekivana sredstva namenskih transfera iz Republike namenjena Komesarijatu za izbeglice. Na osnovu ovih izmena prihodi i primanja budžeta, uključujući i preneta sredstva, uvećavaju se za 31.360.396 dinara. Što se rashoda tiče, uvećana su sredstva za 2.213.000 dinara na ime nabavke zemljišta za izgradnju levoobalnog nasipa na reci Južna Morava i za proširenje grobalja u Mesnim zajednicama. Kod većine budžetskih korisnika uvećana su sredstva na ime rashoda po sudskim presudama i vansudskim poravnanjima sa zaposlenima na ime isplate naknade troškova prevoza za dolazak i odlazak s posla. Takođe, uvećana su sredstva tekuće budžetske rezerve za 5.300.000 dinara.

Na današnjem zasedanju, Opštinsko veće je usvojilo i izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova Centra za socijalni rad opštine Aleksinac, kao i izmene i dopune Programa poslovanja JP Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac za 2016. godinu.

Komentara: 18


# prevoz Južna Morava budžet Direkcija Centar za socijalni rad opštinsko veće
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+26) (-9)

  No coment 23.02.2016.
  Naprednjacke stetocine, pa zna li se koliko para je potroseno na sudske troskove vezano za tuzbe zdravstvenih i prosvetnih radnika a po tuzbi za naknadu troskova prevoza ? Pa i tada ste ponudjeni da se vansudski namirite, a sto niste pristali ? Lako je vama da arcite novac gradjana, samo, necete jos dugo

 • (+24) (-11)

  dikavac 23.02.2016.
  neša radikavac ćeni proširi groblje u selo aja sam misleo daće ni zaposli omladinu

 • (+7) (-16)

  Zoki 24.02.2016.
  Neša je čovek koji nema potrebe da se eksponira sedeći po kafanama sa kojekakvima i vodeći poltiku opštine po sajtovima i na ulici. Čovek je ozbiljan i dosledan. A od ideje do realizacije bilo kakvog posla dugačak je put ništa se preko noći ne rešava.

 • (+10) (-10)

  Perkan 24.02.2016.
  mislim da je nsjveci uspeh ove vlasti izgradnja nasipa za ljubes, vitkovac i korman. samo pokvaren covek moze da kaze da to nije istorijski uspeh i da time ne spasavaju naselja od poplava. ljudi su bili ocajni i u strahu su svaki put kad krene sezona kisa ili snegova. koliko znam to je izuzetno skup posao i svi su se ukljucili u resavanje.

 • (+11) (-13)

  Milena 24.02.2016.
  Predsednik Neša je izuzetan čovek. Meni i mojoj porodici je mnogo pomogao u životu ne znam kako da mu se zahvalim. Da njega nije bilo završili bi na ulici. Bog da ga poživi!

 • (+9) (-13)

  zorka 24.02.2016.
  Ovaj čovek Nenad je najviše uradio za opštinu a vidim da je skroman čovek i pošten. Boljeg predsednika nikada ova opština nije imala. Samo iz mržnje možete da pišete ovde drugačije.

 • (+9) (-8)

  BAREM SE RADI POSTENO 24.02.2016.
  Reci cu vam ISTINU! Naknadu za prevoz su trebali da isplacuju mnogo ranije svi koji su bili na vlasti, ali su se pravili LUDI! Ovi se sada barem drze zakona i daju radnicima sto im sleduje!

 • (+11) (-9)

  kuku mene 24.02.2016.
  Jedno je istina:za ovog sadasnjeg predsednika opstine nisam cuo da je ikada od ikoga nesto uzeo. Za prethodne-eh, o njima ste i culi i videli SVASTA!

 • (+8) (-10)

  Zbogom poplave... 24.02.2016.
  Stanovnici Trnjana i sela duz Juzne Morave ka Djunisu su se do sada plasili svake vece kise. Sada ce moci na miru da obradjuju svoje oranice i da kisu docekuju sa radoscu.

 • (+17) (-4)

  halucinacija 24.02.2016.
  Jel se to nekom prividja bedem na Moravi, jel ga neko video? Taj bedem se "pravi" pred svake izbore. Novac je još Tadić obezbedio od Svetske banke i država radi sve, to sa opštinom blage veze nema. I pre nego što lupate u komentarima raspitajte se koja su sela ugrožena od izlivanja Morave, kakvo bre Trnjane. Stvarno ste botovi

 • (+13) (-3)

  24 minuta sa Zoranom Kesicem 24.02.2016.
  Čuj ovog POŠTENO!? Rade po zakonu kad izgubili gomilu tužbi radnika, pa sad da se namire sa ovima što još nisu tužili. Do sad gomile para platila opština po presudama jer su naprednjaci baš "pošteno" radili. Koliko su pošteni zna i državni revizor pa podneo krivične prijave protiv Neše i njegovih direktora za skoro 300 miliona nenamenski potrošenih opštinskih para.

 • (+16) (-2)

  ahhhhaaaaahhhhaaaa 24.02.2016.
  Zahvaljujuci nadcovecanskim naporima Nese Radikala, od izlivanja Morave sacuvana su sela, Vukanja, Porodin, Vrcenovica, Lipovac.....

 • (+18) (-5)

  smešni ste 24.02.2016.
  Dajte malo originalnosti, zamorio se tim SNS botova. Ovo kao da piše jedna jedina obožavateljka polupismenog preCednika. Te lep, pošten, savršen, ljubi ga botica. Niko više ni u SNS-u to ne može da proguta. Čovek em ništa ne radi, a ako se i zezne pa proba da zaradi platu samo afera do afere, prijave, kriminal...

 • (+19) (-5)

  i botovi bili vredni 24.02.2016.
  Džaba ga hvalite sendvičari. Svako ko živi u Aleksincu može da vam kaže koliko je ova vlast bila "dobra i poštena". Vidi se na svakom koraku. Samo neko iz ozbiljnog interesa ili neko ko ima žešću amneziju može da glasa ponovo za ove. Što reče dikavac, dobar je samo da proširuje groblja, pa ako vam je to ideal...samo izvolite.

 • (+4) (-0)

  Metotije 24.02.2016.
  Ene gi bedemi na moravu ki Kineski zid. More cunami ne mož da prođe, a kamli Morava. Vide se iz svemira he he

 • (+2) (-10)

  Zorana69 24.02.2016.
  Kada o Nenadu Stankovicu govorite kao o nepismenom i nepostenom coveku, prvo se dobro informisite, jer ovako ,,ispadate glupi u drustvo,,. Sto neko od vas pametnjakovica ne pokusa da stane na crtu ovom coveku kada je znanje iz bilo koje oblasti u pitanju? Ne smete , jer znate da ste u startu izgubili! Lakse vam je da sedite ovde gde vas niko ne vidi i ne zna ko ste i da tako lepo jedete g....

 • (+6) (-1)

  za tzv Zoranu 25.02.2016.
  Osim što svojim rečnikom pokazuješ da si "lepo vaspitana" i pismena, informiši se ti malo. Da li je tebi čovek koji je uspeo da ponavlja razred u Aleksinačkoj gimnaziji, koji ne zna sve padeže srpskog jezika uzor. U kojoj je to oblasti Nenad Stanković pokazao da nešto zna? Pitaj radnike uprave i one koji su morali da sarađuju s njim koliko "zna". Lepo je nekom biti lojalan (verovatno si dobila posao od SNS) ali činjenice su činjenice.

 • (+4) (-0)

  za zoranu 25.02.2016.
  U ovom gradu se zna ko je ko i šta koliko zna.Jadna si ako imaš takvo mišljenje o Stanković Nenadu


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima