Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jedinstvena Srbija zabrinuta povodom najava o smeštaju izbeglica u Aleksincu

rss

03.12.2016.

Saopštenje za javnost OO Jedinstvene Srbije Aleksinac

Jedinstvena Srbija zabrinuta povodom najava o smeštaju izbeglica u Aleksincu

Povodom saznanja o izgradnji i rekonstrukciji postojećih pomoćnih objekata za prijem azilanata u kasarni u Aleksincu OO Jedinstvene Srbije izražava zabrinutost za opštu bezbednost građana, s obzirom na ranija dešavanja u izbegličkim kampovima širom Srbije.

U toku je tender za renoviranje postojećih i izgradnju novih baraka za smeštaj izbeglica sa Bliskog Istoka koji finansira Vlada Republike Srbije u saradnji sa Vladom Kraljevine Danske.

Naime, opština Aleksinac je jedna od najnerazvijenijih u Srbiji i smatramo da su nam potrebna nova radna mesta a ne izbeglički kamp koji će donositi nevolje. Očekivali smo da se na tom prostoru izgradi industrijska zona za privlačenje stranih investicija čime bi smo rešili problem nezaposlenosti, a ne da ovim rešavamo probleme Sirije, Avganistana i Evropske unije, jer ni oni ne rešavaju nanje probleme.

Zahtevamo da se čelni ljudi koji vode lokalnu samoupravu izjasne o ovim navodima, a OO Jedinstvene Srbije će pokrenuti prikupljanje potpisa kako bi sprečili nevolje u našem kraju.


# kasarna opština nezaposlenost Vlada Republike Srbije izbeglice Jedinstvena Srbija azilanti
@JS_domacinski @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima