Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јединствена Србија забринута поводом најава о смештају избеглица у Алексинцу

rss

03.12.2016.

Саопштење за јавност ОО Јединствене Србије Алексинац

Јединствена Србија забринута поводом најава о смештају избеглица у Алексинцу

Поводом сазнања о изградњи и реконструкцији постојећих помоћних објеката за пријем азиланата у касарни у Алексинцу ОО Јединствене Србије изражава забринутост за општу безбедност грађана, с обзиром на ранија дешавања у избегличким камповима широм Србије.

У току је тендер за реновирање постојећих и изградњу нових барака за смештај избеглица са Блиског Истока који финансира Влада Републике Србије у сарадњи са Владом Краљевине Данске.

Наиме, општина Алексинац је једна од најнеразвијенијих у Србији и сматрамо да су нам потребна нова радна места а не избеглички камп који ће доносити невоље. Очекивали смо да се на том простору изгради индустријска зона за привлачење страних инвестиција чиме би смо решили проблем незапослености, а не да овим решавамо проблеме Сирије, Авганистана и Европске уније, јер ни они не решавају нање проблеме.

Захтевамо да се челни људи који воде локалну самоуправу изјасне о овим наводима, а ОО Јединствене Србије ће покренути прикупљање потписа како би спречили невоље у нашем крају.


# касарна општина незапосленост Влада Републике Србије избеглице Јединствена Србија азиланти
@JS_domacinski @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима