Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dveri: Sedam godina borbe protiv okupacije Srbije

rss

17.12.2014. Info služba Dveri

Održana godišnja Skupština Pokreta Dveri: Spremamo se za vanredne izbore

Po već ustaljenom klišeu kada su događaji vezani za Dveri u pitanju, ni jedan veći medij nije ispratio Skupštinu. Na sreću, rezultati Dveri opovrgavaju izreku “da se ono čega nema u medijima, nije ni desilo”.

Redovna godišnja Skupština Pokreta Dveri, uz prisustvo više stotina delegata i gostiju, održana je danas u Beogradu, u amfiteatru Centra Sava. Među gostima su bili brojni istaknuti srpski intelektualci - prof. dr Milo Lompar, Đorđe Vukadinović, Olivera Miletović i mnogi drugi, članovi Društava prijatelja Dveri širom srpskog rasejanja. Međutim, smatramo pravim skandalom i potvrdom apsolutne medijske cenzure to što na skupštini Dveri – na kojoj su bili i delegati SRS i DSS - izuzev TV Vlasotince, portala FAKTI i Srbin info, nije bio ni jedan jedini medij!

Skupštini su se pozdravnim rečima obratili deputat ruske državne Dume Oleg Vladimirovič Lebedev, predsednik Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović.

Lebedev je poručio da se ne zavaravaju oni koji žele da naprave razdor između Srbije i Rusije, jer im to – nikada neće poći za rukom. Naša povezanost je mnogo dublja i jača, mi delimo pravoslavne civilizacijske vrednosti, porodične vrednosti, mi smo srcem i dušom povezani, kazao je Lebedev.

Sanda Rašković Ivić je izrazila veliko zadovoljstvo i čast što je pozvana da se obrati Skupštini Dveri i stakla da je posle izbora za predsednika DSS otvoren put za formiranje patriotskog bloka, za šta se, kako je reka, i ranije zalagala u svom političkom radu.

Miljan Damjanović je preneo pozdrave predsednika SRS Vojislava Šešelja i naveo da će SRS biti raspoložena za saradnju sa svim političkim organizacijama koja se nisu ukaljale saradnjom sa dosmanlijskom vlašću. Oni su izrazili nadu da će zajednička borba za oslobođenje Srbije od okupacije brzo dati rezultate.

U ime vođstva Pokreta Dveri govorili su akademik prof. dr Kosta Čavoški, mr Vladimir Dimitrijević, dr Jasmina Vujić, profesor Univerziteta Berkli u SAD i članovi Starešinstva Pokreta Dveri: Radovan Tvrdišić, Branimir Nešić, Zoran Radojičić, Vladan Glišić i Boško Obradović.

 

 

 

- Pokret Dveri očekuje sve veća socijalna nezadovoljstva u Srbiji, povećani broj štrajkova i protesta protiv vlasti, nemogućnost Vlade da ispuni bilo šta od svojih predizbornih obećanja i dalji konflikt unutar same vlasti. Zato smo duboko uvereni da nas u sledećoj godini očekuju vanredni pokrajinski i lokalni izbori, a vrlo moguće i vanredni republički, pa čak i predsednički izbori. Pokret Dveri fokusira sve svoje snage u pravcu priprema za sledeću izbornu godinu, nastavljajući saradnju sa drugim patriotskim političkim organizacijama i istaknutim srpskim intelektualcima na rušenju ove vlasti na republičkom i pokrajinskom nivou, rekao je Obradović.

Glišić je istakao značaj delovanja Pokreta na lokalnom nivou, što će pojačati kadrovski potencijal pokreta i kadrovsku strukturu.

 

 

 

Jasmina Vujić je podržala patriotski blok i istakla da veruje da će on dati konkretne plodove.

Dr Kosta Čavoški je kazao da su zbog potpisivanja Briselskog sporazuma Nikolić, Vučić i Dačić počinili „veleizdaju za koji će im biti suđeno, ili ovde na zemlji ili gore“.

Dimitrijević je rekao da po uzoru na ruskog ideologa Iljina treba da radimo na pretpostavkama za nastajanje stvaralačke demokratije u Srbiji koja će birati najbolje, a ne najgore - da se demokratija ne bi pretvorila u ohlokratiju odnosno vlast najgorih.

Radovan Tvrdišić je pročitao izveštaj o radu Pokreta, a Zoran Radojičić izveštaj sa radnog dela Skupštine na kome su donete sledeće odluke:

  • Pristupa se formalizaciji delovanja Pokreta i usklađivanju svih organa Dveri sa važećim zakonskim propisima o političkom organizovanju
  • Pokret se ubrzano priprema za verovatne prevremene izbore na svim nivoima i predstojeće lokalne izbore
  • Dveri nastavljaju svoju ulogu učesnika i pokretača procesa sabiranja patriotskih snaga u Srbiji i u tom smislu nastavljamo saradnju sa Demokratskom strankom Srbije, pokrećemo saradnju sa Srpskom radikalnom strankom i svim ostalim političkim organizacijama, društvenim grupama i javnim ličnostima spremnim da ovaj proces podrže.
  • Usvaja se Proglas o posebnom značaju delovanja Dveri na nivou lokalne samouprave.

 

 

 

Obrazoloženje

Uvidom u predstojeće i već donete zakonske okvire izbornog i političkog delovanja u Srbiji, Pokret Dveri primećuje ozbiljnu nameru ličnog režima Aleksandra Vučića da se našem Pokretu onemogući izlazak na izbore u formi grupe građana. Pored ove namere primećena je i namera da se na isti način onemogući ukrupnjavanje patriotske opozicije tom režimu zabranom koalicionog povezivanja između političkih stranaka i grupa građana. Da bi to sprečio Pokret Dveri pristupa formalizaciji delovanja koja će te procese osujetiti.

Takođe, opšta nestabilnost našeg društva izazvana socijalno-ekonomskim propadanjem kao i pritisci okupacionog i kolonijalnog poretka koje su NATO ambasadori uspostavili u Srbiji, te sve očigledniji i ozbiljniji sukobi unutar samog ličnog režima Aleksandra Vučića upućuju na to da će 2015. godina biti godina verovatnih prevremenih izbora na svim nivoima. Pokret Dveri svoju organizaciju mora pripremiti da odgovori na novonastale okolnosti.

Najbolji odgovor na sve društvene i političke probleme Srbije jeste okupljanje i sabiranje svih patriotskih snaga. Dveri u tom pravcu nastavljaju da budu aktivni učesnik i pokretač tog okupljanja kroz snaženje saradnje sa Demokratskom strankom Srbije, pokretanjem saradnje sa Srpskom radikalnom strankom i svim ostalim političkim organizacijama, društvenim grupama i javnim ličnostima koje dele iste vrednosti.

Poseban značaj za Pokreta Dveri u vremenu predstojećih lokalnih izbora jeste delovanje na nivou lokalne samouprave. Pored potrebe da se ostvare dobri rezultati na lokalnim izborima, delovanje u ovim okvirima za Dveri ima i dublji značaj. Naime, usled smanjenog pritiska stranaca na ovaj nivo vlasti veća je mogućnost da Dveri na lokalu primenjuju svoje ideje i preuzimaju odgovornost za rešavanje problema saglasno političkom i društvenom programu Dveri. To je ujedno i teren na kome mlad pokret kakav su Dveri može sticati iskustva u preuzimanju odgovornosti, izgrađivanju svojih kadrova i preobražaju Srbije za koji se zalažemo. Saglasno navedenom Sabor Dveri je usvojio Proglas o posebnom značaju delovanja Dveri na nivou lokalne samouprave.

 

Info služba Pokreta Dveri

 

 

Pogledajte kratak kolažni prikaz najvažnijih akcija Pokreta Dveri u proteklih sedam godina borbe protiv okupacije Srbije i kolonijalnih režima koji su vladali Srbijom od 2008. do 2015. godine.
Ovaj video premijerno je prikazan na svečanom delu redovne godišnje Skupštine Pokreta Dveri, održane 13.decembra 2014. u amfiteatru Sava centra u Beogradu.


# Dveri NATO Boško Obradović Branimir Nešić Vojislav Šešelj patriotski blok Sanda Rašković Ivić Vladan Glišić Aleksandra Vučić
@SPDveri @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima