Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boško Obradović za Radio Aleksinac

rss

31.03.2016. Radio Aleksinac

Dveri: Saradnja i sa Rusijom i sa Evropom, ali ne u Nato i EU

Dveri ne izlaze na lokalne izbore u Aleksincu

Aleksinačke žrtve Nato agresije bolno su podsećanje da je na vlasti režim koji je 1999. godine branio narod od NATO-a, a danas taj narod uvodi u NATO, istakao je prilikom svoje posete Aleksincu predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Ako na vlasti ostanu Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, oni će uvesti sankcije Rusiji i ukinuti izuzetno povoljan sporazum o bescarinskoj trgovini koji imamo sa ovom zemljom, dodao je.

- Zbog puta Srbije u Evropsku Uniju žrtvovaće sve, čak i sećanje na naše civilne i sve druge žrtve, na uništenu infrastrukturu, imovinu i privredu, kao i pustoš koji je iza sebe ostavio Nato pakt. Posebno kada uzmemo u obzir sve posledice bombardovanja osiromašenim uranom i epidemiju kancera koja se širi Srbijom. Danas se ovde u Aleksincu na najbolji način možemo podsetiti koliko je besmisleno bilo kakvo sporazumevanje sa Natom i koliko mi zapravo treba da ostanemo van tog zločinačkog i kriminalnog pakta, koji je ojadio prvo Srbiju i Crnu Goru, a potom i brojne druge narode i države širom sveta.

Obradović je rekao da Srbija nema nikakvu stvarnu korist od zapadnog bloka i MMF-a, kao i da će, ukoliko se taj aranžman uskoro ne prekine, naši radnici postati jeftina radna snaga za strane gazde. Zapad nije bio, niti će biti garant boljeg života, objasnio je on i napomenuo da se država može zadužiti i na drugoj, istočnoj strani, a taj novac bi bio uložen u privredu i otvaranje novih radnih mesta.

- MMF u Srbiji odlučuje o ceni struje, o tome da moraju biti smanjene plate i penzije, o tome da li moramo prodati Telekom i ostala naša privredna i prirodna bogatsva. Mi treba da vidimo na kojoj strani sveta možemo da nađemo bolju i pošteniju računicu. Smatramo da je to istočna strana sveta i strateška saradnja sa Rusijom, u političkom, ekonomskom i vojno-bezbednosnom smislu.

Ipak, to ne znači da Srbija, kada bi Patriotski blok bio na vlasti, ne bi sarađivala i sa evropskim zemljama, poručuje Obradović.

- Mi ne želimo u Evropsku uniju, ali želimo saradnju sa pojedinim zemljama Evrope. Ne želimo u Nato, ali želimo stratešku saradnju sa Rusijom koja će nam omogućiti, kako vojno-bezbednosnu, tako i političku i ekonomsku sigurnost.

Lider pokreta Dveri je podsetio da takav, neutralan, status već imaju neke evropske države poput Austrije, Švajcarske, Norveške i Islanda. Obradović je položio cveće na spomen obeležje žrtvama Nato bombardovanja, a nakon toga je odgovarao i na pitanja prisutnih građana.

Dveri ne izlaze na lokalne izbore u Aleksincu

Srpski pokret Dveri neće učestvovati na lokalnim izborima zbog tehničkih, ideoloških i finansijskih problema. Predsednik OO ove partije Marko Radulović kaže da su predstavnici ove partije, uz saglasnost centrale, imali pregovore sa Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom o koaliciji i zajedničkom izlasku na lokalne izbore, ali do konačnog dogovora nije došlo.

Opštinski odbor Pokreta Dveri će zato aktuelnu kampanju za republičke izbore iskoristiti za pozicioniranje stranke na lokalnom nivou, kao i za jačanje kapaciteta i konačan izlazak na političku scenu Aleksinca.  

 

Link na Radio Aleksinac

http://alpress.rs/news.php?readmore=1687


# Dveri Marko Radulović NATO Radio Aleksinac EU bombardovanje Boško Obradović patriotski blok
@SPDveri @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima